Csapatbajnoki hírek és változások

Lezárult a csapatbajnokság nevezése. A férfiaknál összesen 44, a hölgyeknél 7 csapat nevezett a versenyre. A nevezők száma miatt módosul a lebonyolítási forma, és néhány nevezési díj is csökkenni fog. Egy első és két másodosztályú csapat nem nevezett, ezért a csapatok feljebb kerültek a listán, ezzel többen is felsőbb osztályba kerültek ebben a szezonban. Több egyesület is kevesebb csapatot nevezett idén, ez főleg a IV. osztályt érinti, remélhetőleg ez javítani fogja a csapatok részvételi fegyelmét is.
A részletek:
A hölgyeknél a hét csapat két forduló alatt játszik körbe, a januári és az áprilisi fordulóban 3-3 mérkőzést játszanak majd.
A férfiak I., II., és III. osztálya az eddigi megszokott módon, három forduló alatt dönti el a végső sorrendet, minden fordulóban 3-3 meccset játszva. Minden fordulóban egy erős, egy közepes és egy könnyebb ellenféllel vívnak meg.
A változás a IV. osztályt érinti, ahol két 7 csapatos csoportba lettek sorolva az indulók. A hölgyekhez hasonlóan itt is csak két forduló kerül megrendezésre, de ebben az osztályban az októberi és a januári forduló alatt játszanak körbe. Az áprilisi időpontban a rájátszás kerül megrendezésre, és ezzel minden osztályban egy időben alakul ki a végső sorrend. Ez a lebonyolítási forma azt is magával hozta, hogy az érintett csapatok nevezési díja csökken, hiszen a korábban meghatározott nevezési díj három fordulót feltételezett. Ebben az osztályban első csapat esetében 35.000.- Ft, második csapat esetében 30.000.-Ft, harmadik csapat esetében 25.000.- Ft a nevezési díj.
További rövidhírek:
A Khan Squash Academy és a Go Ahead SCSE ebben a szezonban közösen indítja a csapatait.

A Relaxo SE. teljes csapata átigazolta Marostő SE-hez és új néven játszik  bajnokságban. A Marostő SE I-es csapata került fel az I. osztályba a visszalépő Top Challenge helyett.

Az Öntöde-ZEUS II-es, a Black Knight-BLE II-es és a MAFC evopro csapata a II. osztályban játszik a szezonban.

A Totem SE I-es és II-es csapata, valamint a Khan-Go Ahead IV-es csapata a III. osztályban játszik a szezonban.

A Battai Fáraó KSE tulajdonosváltáson esett át, és már így indul a szezonban.

Új belépő a versenybe az Egri Squash SE női és férfi csapata.

Share this post