Club Tihany Kupa 2017.

A pünkösdi hétvégén a seniorok ismét Tihanyban találkoztak, hogy egy versennyel ünnepeljék meg, hogy harminc évvel ezelőtt volt az első tihanyi fallabda verseny. Harminchat résztvevő adott le 48 nevezést, többen is indultak két korcsoportban. A felújított klub két pályáján szoros időrend mellett számtalan izgalmas, jó mérkőzést láthattak az érdeklődők. A hétvége hőse ismét Nagy Péter Bálint volt, aki a 35 és a 45 év felettiek versenyét is megnyerte.

A hölgyeknél a bronzmeccs és a döntő is öt szettesre sikerült. A harmadik helyet Nagy Mónika szerezte meg Takács Kata előtt. A döntőbe Udvardi Leonóra és Guti Judit jutott be, ahol Judit jól kezdett, de Nóri fordítani tudott.

A legkorosabb férfi csoportban a harmadik helyért Hovanyecz Tamás és Rubányi Péter mérkőzött, ezúttal Tamás volt sikeresebb, ezzel vissza is vágott a 45-ben elszenvedett vereségéért. A döntőt a két legmagasabban sorolt játékos játszotta, Vas Károly sikeresen vette az akadályt és diadalmaskodott Sódar László felett.
A férfiak 45-ös mezőnyében Király Zsolt, és Szalay Zsolt játszott a harmadik helyért, öt szettben Király Zsolt nyert. A döntőben Nagy Péter Bálint Takács Zoltánnal játszott, ahol Péter behúzta az első aranyérmét, ehhez három szettre volt szüksége.

A legfiatalabb férfi csoportban a nevezők száma miatt három csoportban zajlottak az első mérkőzések. A csoportok győztesei, és helyezettjei utána hármas csoportokban döntötték el a végső helyezéseket. Nagy Péter Bálint itt is legyőzte mindkét ellenfelét, és ezzel megvolt a második aranya is. Király Zsolt lett a második, Tolmácsi Zoltán a harmadik.
A seniorok ezzel lezárták a szezont, de ez a verseny már a következő szezon ranglistájában szerepel már.

Share this post