Világjátékok 3. játéknap

Szabóky Márton csapatvezető beszámolója:

Elérkezett a harmadik nap, játszunk tovább a 25-32. hely között. Megpróbáltunk mindent a tökéletes regeneráció érdekében. Tegnap masszőrnél is voltunk, és a mai napot is azzal kezdtük. Csenge jelezte, hogy a derekával nincs minden rendben, és egy korábbi sérülése valószínűleg előjött. Próbáltunk minden megtenni annak érdekében, hogy segíteni tudjunk neki, és nagy köszönet a Nemzeti Versenysport Szövetségnek, akik mindenben támogattak, és a masszőrt, sportorvost bevonva segítettek nekünk.

A nyújtás és a hosszú bemelegítés után, edzettünk egy kicsit, beütöttük magunkat a délutáni mérkőzésekre. Balázs kezdte a mai napot, az ő ellenfele a román Vasile Hapun volt, aki 458. a világranglistán, tehát a mérkőzés esélyesei mi voltunk. Nem csak a világranglista miatt, hanem azért, mert láttuk az eddigi szereplését itt a versenyen. Véleményem szerint, top 5-10 között lenne a magyar a ranglistán. Balázs fáradt volt és nehezen mozgott, ezért nagyon fegyelmezett játékra volt szüksége az elejétől kezdve. A mérkőzésről sokat nem tudok elmondani, Balázs végig vezetett, és folyamatosan irányított, remekül készítette elő a támadásait. Igen rövid mérkőzésen, simán verte Vasilét. Remélem, holnapra még jobban ki tudja pihenni magát és meg tudja szerezni a 25. helyet, a 32-ből. Gratuláljunk Balázsnak, mert megszerezte Magyarország első squash győzelmét a 2017-es Világjátékokon.

Vasile Hapun – Balázs Farkas 5/11 6/11 7/11 (25 perc)

Balázs holnap 16:00 órakor az ukrán Kostiantyn Rybalchenko ukrán versenyző ellen fog játszani, 2011-ben volt 182. volt a világranglistán. Végignéztük az egész hetes teljesítményét, szerintem Balázs ezt a mérkőzést hozni fogja.

Sajnos Csenge és Balázs mérkőzése ugyanakkor kezdődött, de szerencsére egymás melletti pályákon így mindenki tudta segíteni a másikat. Csengének a mozgása nem volt az igazi már a bemelegítésnél sem. Ellenfele a hazai, lengyel Magda Kaminska legjobb világranglista helyezése 136. volt 2014-ben, a lengyel női válogatott tagja, jelenleg a lengyel női ranglistát is ő vezeti.

Csenge jól kezdett, de pár ki nem kényszerített hibának köszönhetően, elvesztette az első szettet. A másodikban remek támadó játékkal, hiba nélkül simán hozta a játszmát, látszott, hogy ellenfele fáradt, kezdhettünk nagyon pozitívak lenni, hogy megszületik majd a második győzelmünk is, de a lengyel lány ritmust váltott. Látta, hogy Csenge nem tud rendesen mozogni, sokat mozgatta. A harmadik szett Magdáé lett. A szünetben Csenge kijött, és elkezdett sírni, annyira fájt a dereka, mondtam neki adja fel, nehogy tovább sérüljön, de mondta, hogy nem adja fel, megpróbál mindent. Nagy szíve van, de sajnos ellenfele látta, hogy futtatni kell, és a szervafogadásokba is nehezen állt bele, a mérkőzés gyorsan Magdáé lett. Csengének óriási fájdalmai lettek a mérkőzés végére, miután lenyújtott elkezdtük megbeszélni mi legyen. Végig beszéltük a lehetőségeket, és úgy döntöttünk, hogy feladja a versenyt és nem játssza le az utolsó meccset. Nagyon el volt keseredve, hogy nem tudja folytatni. A verseny igazgatójához oda mentünk, és elmondtuk mi a helyzet, teljesen megértették, jobbulást kívántak Csengének, és így a 28. helyen zárt a 32-ből. Remélem, Csenge mielőbb helyre jön, és el tud kezdeni készülni az otthoni szezonra. Holnapara már szerveztünk egy külön specialistát, aki megvizsgálja és próbálja segíteni a gyógyulását, ismét nagy köszönet a NVSZ-nek, hogy ebben is segít és támogat minket. Holnap az utolsó beszámolóval jelentkezem, mert a verseny véget ér. A verseny döntője is holnap lesz, a férfiaknál Simon Rösner – Grégorie Marche jutottak a döntőbe, míg a nőknél, Joey Chan – Camille Serme döntő lesz.

Holnap a döntőről is fogok írni, külön.

Köszönöm szépen mindenkinek, a szurkoló sms-eket, üzeneteket amiket kaptunk, jól esett Csengének és Balázsnak is minden biztatás, támogatás!

Hajrá Magyar versenyzők a Világjátékokon!

Share this post