Befejeződött a squash a Világjátékokon

Szabóky Márton csapatvezető beszámolója:
A verseny utolsó napját masszőrnél, és manuál terapeutánál kezdtük, és Csenge sérülését megpróbáltuk enyhíteni, javítani. Utána Balázst is kezelésbe vették, hogy az utolsó mérkőzést teljes erőbedobással tudja lejátszani. Mivel Csenge feladta a küzdelmeket, csak Balázs játszott ma, 16:00 órakor. Hosszú bemelegítés után, sikerült egy kicsit gyakorolni, hogy Balázs ki tudja adni magából, ami még van. Az első szett elejét Balázs sok hibával kezdte, de nem volt nagy kihívás számára a mérkőzés, az ukrán nagyot küzdött, de Balázs sokkal jobb játékos volt nála, így végig irányította a mérkőzést. Aránylag hamar vége is lett a mérkőzésnek, ezzel Balázs a 25. helyet szerezte meg. A mérlege 2 vereség, és 3 győzelem, ugye csak 2 mérkőzést nyert meg a pályán, de kapott egy bye-t ahol előnyerő volt, így a szabályok értelmében az is egy győztes meccsnek értékelendő.
Kostiantyn Rybalchenko – Balázs Farkas 9/11 5/11 10/12 0/3 (27 perc)
Gratulálok Balázsnak, szépen hajtotta végig a versenyt, és a maximumot kihozta magából. Összegzésül, azt érdemes megjegyezni, hogy Balázs a verseny egyik legfiatalabb versenyzője, Diego Elias és Balázs mindketten 20 évesek. Reméljük, hogy Balázs ilyen tempóban tud fejlődni, ahogyan eddig, és később aktív, profi játékos lesz. 2-3 Világjátékok részvétel teljesen reális lehet még neki, sőt lehet addigra Olimpiai sport is válhat a squashból. Sokan a szakemberek közül itt az mondták, hogy 2024-et, ha a franciák nyerik, akkor mindenképp ők a squasht szeretnék felvenni az Olimpiai Programba. Itt van a WSF Elnöke, aki nagyon dolgozik a squash előre menetelelért, és mindenki nagyon bízik benne, hogy a célját eléri. Lassan kezdődik a döntő, holnap megpróbálok egy összefoglalót írni a sok érdekességről, mert sokan érdeklődtetek, igyekszem minden felvetett kérdésre választ írni.
Gratulálok Csengének és Balázsnak is, hogy méltóan képviselték Magyarországot!
Köszönet a Nemzeti Versenysport Szövetségnek, hogy lehetővé tette, hogy a magyar squash küldöttségnek mindene meglegyen az eredményes szereplés érdelében. Külön köszönet koordinátorunknak Holló Vikinek, aki a kezdetektől mindenben segített, továbbá a Magyar Fallabda (Squash) Szövetségnek.
Hajrá Magyar versenyzők a Világjátékokon már csak 2 nap van a záró ceremóniáig!

Share this post