EB események

Első nap
Első napom a 2017-es felnőtt Európa bajnokságon:
Délelőtt 11 órakor volt a megnyitó ceremónia amiről nem tudok olyan hosszasan beszélni mivel nagyon rövid volt. Minden országból egy játékosnak egy zászlóval kellet bevonulni a pályára ahol köszöntötték és csoportos képet csináltak nagyjából ennyi volt. Kicsit többet vártam, de azért szépen meg volt csinálva a helyszín és gyorsan le is tudták mivel rá egy órával kezdődtek is a meccsek.
Az én első meccsem 13:20-kor kezdődött Ondrej Uherha ellen, aki a tornán 9/16 kiemelt és 130 körül van a felnőtt PSA ranglistán. Szoros meccsre számítottam és tudtam, ha ezt megnyertem utána a 3/4 kiemelttel fogok játszani, ahol nincs sok esélyem de ha kipihent vagyok megpróbálok meglepetést okozni.
A terv az volt hogy pontos játékkal oda figyelve 3/0-ra lehozom a meccset hogy legyen időm pihenni.
Az első szettben ütöttem 4-5 ki nem kényszerített hibát, de az ellenfelem is legalább ennyit. Szerencsére a végén sikerült megnyertem a szettet 11/7-re.
A másodikban végig fej-fej mellett haladtunk jól játszott az ellenfelem és a végjátékban egy kis szerencsével övé lett a második game 11-9-re. Nem mertem bevállalni a támadó ütéseket és a ki nem kényszerített hibák száma nem változott. Ezért alakult a szert úgy ahogy.
Éreztem, hogy nem megy úgy a játék, ahogy kellene és visszaálltam egy biztonsági játékra valamint megpróbáltam kevés hibát ütni.
Meg is lett a gyümölcse és 15-13-ra nyertem, ezzel 2-1 ide. Végig én vezettem ebben a szettben és a nyolcadik pont körül az ellenfelem bele hibázott a labdamentek végén, és így alakult ki az imént említett eredmény.
A negyedik szettben magam sem értem mi történt, lehet elhittem, hogy megvan a meccs és ez miatt lett olyan amilyen de az ellenfelem ebben a szettben amit bevállalt, minden sikerült neki és 11-3 lett neki ez a szett. Ezzel 2-2 volt az eredmény.
Az utolsó játszmában fej-fej mellett mentünk végig és a végén ütött két hibát valamint a pontok végén sikerült meglepnem pár olyan ütéssel, amire nem számított és ez elég volt arra, hogy megnyertem 11-7-re az utolsó játékot. Ezzel 3-2 re nyertem egy 75 perces meccsen.
Éreztem, hogy nagyon sokat kivett belőlem az imént említett meccs és, hogy nem lesz túl sok esélyem az esti mérkőzésen. Nicolas Mueller ellen játszottam, aki 3/4 kiemelt a tornán és 30. hely körül van a felnőtt ranglistán. Tudtam, hogy meglepetést nem fogok most okozni de megpróbáltam azért amit lehetett.
Sajnos minden a papírforma szerint alakult és minden szettben sokkal pontosabb volt és összeszedettebb. Én sokkal többet futottam a pályán és az ütések sem úgy alakultak, ahogy terveztem. Sima 3/0-ra Kikaptam 25 perc alatt a pontok, ha jól emlékszem 5-5-4 lett. Megtettem, amit lehetett, de tovább kell dolgozni hogy bírjam a nehéz meccseket, szóval van még mit csiszolni ahogy apa mondaná.
Így hogy nyertem az első meccsem de a másodikat elvesztettem a 9/16 hely között folyamatok tovább a harcot.
Pénteken 15:00 kor a portugál Riu Soares ellen játszom, aki 9/16 kiemelt a tornán. Remélem sikerül megnyernem a meccset és folytathatom a harcot a 9-10 helyért.
Második –harmadik nap:
Pénteken csak egy meccs várt rám a portugál Rui Soares ellen játszottam, aki 9/16 kiemelt a tornán és 140 körül van a PSA ranglistán.
Mivel ezen a napon ez az egy meccs volt a terv nem volt más, minthogy koncentrált játékkal és pontos ütésekkel megnyerjem a meccset. Soha nem játszottam meg korábban ellene, de tudtam, hogy ha nyerni akarok, mindent bele kell adnom az Izomláz és izomfáradtság ellenére. Három órakor pontosan időben el is kezdődött a meccs.
Az első szettben sokat hibázott a portugál srác és én egy biztos alapjátékkal hiba nélkül sikeresen megnyertem a gamet 10/12-re.
A második szettben fordult a kocka és bár hosszú labda menetek végén mindig egy levert labdával volt vége a pontnak. Itt ezt kb. 5-6 alkalommal eljátszottam és el is ment a játszma 11/6-ra. Így 1-1 volt az állás.
A harmadik szettben megpróbáltam bátran játszani tovább, de a hibák száma nem változott a portugál srác pedig szépen mozgatott és folyamatosan körbe-körbe futottam a pályán, aminek az lett a vége hogy elkezdtem fáradni. Sokat mozogtam és nem sikerült változtatni a játékomon és ismét 11/6-ra elvesztettem a játszmát.
A negyedik szettben megpróbáltam mindent bele adni. de nagyon pontos volt a srác az én pontatlanságom miatt. és amit bevállalt mindent sikerült neki. Fáradt voltam a sok futás végett és nem tudtam emiatt azt játszani amit tudok. 11-3 neki a negyedik szett  és így 3-1 a portugál javára.
Nincs mese, tovább kell fejleszteni a pontosságot és az állóképességet, hogy ez ne történjen meg még egyszer. Így a harcot a 12-13 helyért folytattam.
A szombati napon is egy meccs várt rám Dimitri Steimann ellen aki 120 körüli játékos a világranglistán. Mindenképpen a győzelem volt a cél, hogy bebizonyítsam magamnak, hogy meg tudok verni 100 körüli játékosokat.
A meccset 17:00 kor kezdtük.
Az első szettet magabiztos és pontos játékkal nyertem 11/7-re. Pontos voltam és nem ütöttem hibákat sem.
A második szettben már fej-fej mellett haladtunk de a szett végére sikerült nekem befejezni a labda meneteket és meglepnem az ellenfelemet. Ezt a játszmát is elhoztam 13/11-re ezzel 2/0 ide.
A harmadik szettben azt hittem, hogy könnyű dolgom lesz, de nem így lett. Dimitri pontos volt es küzdött végig, meg is lett a gyümölcse. Elhozta a szettet 11/8-ra. De még nálam volt az előny és a negyedik szettre 2/1-és állással fordultunk.
A negyedik szettbe ő is és én is beleadtunk mindent. Talán a nyolcadik kilencedik pont környéken ütött pár hibát és én higgadt tudtam maradni, ennek köszönhetően sikerült fölé kerekednem és 13/11-re megnyerni a szettet. 3/1 ide.
Még egy meccs vár rám holnap 13:00 kor Patrick Rooney ellen a 14-15. helyért. Vele már játszottam korábban az U19 Európa bajnokság döntőjében ahol vereséget szenvedtem 3/0-ra szóval most itt a lehetőség hogy visszavágjak.
Farkas Balázs beszámolója

Share this post