Hungarian Junior Open 2017.

17 ország közel 100 játékos, remek mérkőzések.
Ha október közepe, akkor a Squash Világnapja, és a Hungarian Junior Open ideje.
Három napos nemzetközi verseny.
Már pénteken reggel 9-kor elkezdődtek a mérkőzések és vasárnap délután 3-kor záródtak a 19-es döntőkkel.
Ha szokásomhoz hűen írnám a beszámolót, akkor korosztályonként, név szerint kellene végig mennem, és mivel nagyon sok induló volt, ezért bocsássátok meg nekem, nem láttam az összes meccset, inkább egy-egy korosztályonkénti összefoglalót írnék, és igyekszem mindenkinek az eredményét beleírni.
Bevallom nagy reményekkel vártam a legkisebb U13-as fiú korosztályt. Már többször említettem, hogy egy nagyon tehetséges, sok figyelmet érdemlő fiatalok alkotják. Komlódi, Pavlovszky, Pikler, Rózsa, Nagy Péter, Sáli, csak egy pár név, a teljesség igénye nélkül az ügyes gyerekekből. Sajnos, sokan nem is jöttek el /korosztály váltás, betegség stb./, akik viszont ott voltak, mind elvéreztek az első körben . Ebben közre játszott a rossz sorsolás is, 1-2 kiemelthez kerültek. De a mutatott játék is hagyott kívánni valót maga után, és szembetűnő volt még a különbség, a lemaradás a nemzetközi mezőny elejéhez képest. Pikler Csanád végzett a legjobb helyen. Miután kikapott az első körben, a többi meccsét sikeresen vette, a 9. helyet szerezte meg. Komlódi Regő 13. Pavlovszky Peti 14, Juhász Dominik 15. és Juhász Levente 16. lett.
Van munka bőven, lehet dolgozni a felzárkózáson.
A 13-as lányoknál sajnos nem volt magyar induló, reméljük jövőre több is lesz.
A 15-ös lányoknál két magyar is volt. Rózsa Emma és Chukwu Hannah, akitől mindenféleképpen aranyérmet vártam. Emma a 8. helyen zárt, Chukwu kisasszony pedig nyert. De milyen nehezen. A szlovák Galovával játszott egy 3/2-es meccset, Mi nem játszottunk túl jól, sok hibával, de nagy szívvel, Galova kisasszony viszont nagyon sokat fejlődött az elmúlt évben, sokat fogunk még hallani róla, abban biztos vagyok.
A 15-ös fiuknál is magyar arany született, Simon Dániel személyében. Csak a döntőben bukott szettet a katari ellen, de sima lett a vége. Jeszenszky Zoli 6., Mannheim Martin /a nagy visszatérő/ 7., Szabó Kende 13., Sárkány Laci 14. és Nagy Levente 15. helyen zárt.
Az U17-ben négy magyarral találkozhattunk és aranyban is bíztunk, mert az első két kiemelt mi voltunk.
Dévald Tamás érvényesítette is a papírformát, nyert, magabiztos játékkal. Rózsa Barnabás a kisdöntőben kikapott, így negyedik lett. Takács Beni 7., míg Nagy Simon 10. helyen végzett.
A 17-es lányoknál végig csoportmeccseken dőlt el a helyezések sorsa.
Laskai Vanda végzett a legelőrébb,Ő bronzérmes.
Filyó Bori 5., Harmath Eszti 6., Szabó Merci 8., Ludwig Zsófi 9. lett.
A legnagyobb lányoknál is csoportmeccsek voltak.
Itt Szász Kincső /erdélyi magyar/ szerzett ezüstérmet, Nagy Sára bronzot.
Negyedik Szunomár Blanka lett.
A fiuknál is aranyat vártunk, mert mi voltunk első két helyen kiemelve. Így is lett. Ezúttal Kamocsai Beni lett a bajnok, míg Dévald Peti a második.
Lantos Olivér 11., Szabó-Temple Marcell 13., és Nagy Iván 15. lett a végelszámolásnál.
Összességében nincs szégyenkezni valónk az eredmények miatt. És ne felejtsük el helyén kezelni a dolgokat ez nem egy SS verseny volt, hanem egy GP. A mi magyar Hungarian Junior Openünk.

Farkas János beszámolója

Share this post