További hírek Prágából

Cseh Junior Open második nap:
Mivel “háttal” nem illik mondatot kezdeni, ezért így indítom beszámolómat.
Hát nem volt rövid nap, de hosszú az nagyon!
Nagyon sok mérkőzés, vegyes érzelmek.
Udvariasságból kezdjük a gyengébbik nemmel.
Merci is és Vanda is a nyolcba kerülésért játszottak. Mercinek nem sikerült a bravúr,egy helyi versenyző ellen maradt alul 3/0 arányban, de Laskai kisasszony holnap a négybe jutásért játszik. Ellenfelét ismeri, nem számít könnyű mérkőzésre, de nem lehetetlen feladat a cseh lányt megszorongatni.
A legkisebb fiúknál Csanád ma az első meccsen kikapott a kettes kiemelt Ukrántól, de utána magabiztosan nyert 3/0 arányban. Egyenlőre egy vereséggel, és két győzelemmel áll.
Holnap tovább kellene javítani a statisztikát, hiszen Ő a 17-32 között játszik tovább, mert náluk 64-es tábla volt.
Takács Beni is vereséggel kezdett egy francia fiú ellen. Szerény meggyőződésem szerint nyernie kellett volna, verhető volt a fiú, 1/3 lett a vége.
Később egy román ellen javított, sima 3/0, ezzel a 17-32 között folytatja Ő is.
Nagy Simi az első meccsen 3/1, ezzel bent a 16-ban, de ott a korosztálya egyik legjobbja ellen vereség a vége. Cél a kilencedik hely, nem könnyű itt sem a mezőny. Testvére Sára is nyert, visszavágott a lengyel openen elszenvedett vereségért, így a négybe jutás a tét holnap.
Dévald Tomi egy angol fiút vert a 16-ba kerülésért, majd a 8-ba egy izraelit győzött le. Jó formában van, biztató a holnapi középdöntő előtt.
Bevallom csalódott lennék, ha nem sikerülne neki.
Bátyja, Péter sajnos vereséget szenvedett egy izraeli sráctól 2/3-ra, elmondása szerint ez nem az Ő napja volt. Pontatlan volt, fáradtan mozgott. Sajnos nem láttam a mérkőzést, mert az öccse angol elleni meccsét keményebbnek gondoltuk. Azt hittem megoldják az első kört Ő is, és Kamocsai úr is.
Beni először egy észt fiúval játszott 3/0-at, majd egy francia ellen nyert ugyanilyen arányban.
Holnap Ő is a 4-be kerülésért játszik, kell a bravúr, de benne van.
Sajnos a sok helyszín miatt holnap is sok meccsről lemaradok, de remélem sikerekről számolhatók be holnap is.
Cseh Junior Open harmadik nap: Mindenkinek ma két meccse volt, nem voltak könnyűek, de tanulságos volt, az bizonyos.Csanád a délelőtti körben magabiztosan nyert 3/0 arányban egy lengyel fiú ellen, majd ugyanilyen aranyban maradt alul egy angol ellen. Holnap így a 19/20 helyért játszik.Takács Beni hasonlóképp nyert az első kőrben, de délután 1/3-ra kapott ki az angol fiútól. Ő is a 19/20 helyért lép pályára holnap.Nagy Siminek ma sajnos nem sikerült nyernie. Először egy egyiptomitól kapott ki 1/3-ra, majd már kissé fáradtan egy lengyel fiútól. A 15/16 helyért játszik holnap.Dévald Tomi nyert a négybe jutásért 3/2-re, egy elég hektikus meccsen a svéd fiú ellen, majd egy szoros vereség az első kiemelt ír ellen. Csendesen jegyzem meg, a szett simán benne volt a meccsben.  Tomi bronzért játszik, de azért még keményen meg kell holnap dolgoznia egy helyi fiú ellen.Laskai Vandának egy győzelem és egy vereség a mai mérlege. A cseh kislánytól kapott ki délelőtt, majd egy angolt vert a délutáni meccsen. Az 5/6-ért játszik holnap. Szabó Merci egy amerikaitól kapott ki 3/0-ra, majd egy norvég kislánytól, is ugyanilyen aranyban. Neki a 23/24 sorsa dől el holnap. Nagy Sári egy svájci lánytól kapott ki az első körben 3/0-ra majd szoros meccsen egy hazai lánytól. A 7/8 a tét neki az utolsó napon. Dévald Péter ma mindkét meccset magabiztosan nyerte. Először egy angol fiút, majd egy izraelit vert 3/0 arányban. Ő is a 17/18 helyért játszik. Kamocsai Beni ma két szoros vereségen van túl. Az angol fiútól 3/0 aranyban, az eredmény kicsit csalóka, mert szoros szettet voltak, szinte mindig vezettünk, de a végjátékok, mindig az angolnak sikerültek jobban.Aztán a horvát Rocco-tól kapott ki 2/3-ra, döntő szett 8/6 volt már ide, de ismét nem sikerült a bravúr. A 7/8 holnap a tét.
Farkas János beszámolója.

 

Share this post