Diákbajnokság 2018.

Az elmúlt hétvégén a Marczibányi téri City Squash Clubban lett megrendezve immáron sokadszor a Diákbajnokság. A tavalyi évhez hasonlóan idén is két naposra lett tervezve, és ennek köszönhetően, emberi időben lett vége a versenynek mindkét nap.
Beszámolóm elején szeretném megköszönni Böhm Gabikának a rengetek ajándékcsomagot, valamint a finomabbnál finomabb szendvicseket, ételeket, süteményeket.
Ilyen az, amikor valaki a szívét-lelkét beleadja egy-egy verseny szervezésébe, időt és energiát nem kímélve. “Elfogultság ” nélkül állíthatom, játékosaim, és jómagam is nagyon szívesen jövünk ide bármikor.
Mivel nagyon sok kategóriában voltak rendezve mérkőzések, ezért engedtessék meg, hogy inkább egy átfogó elemzést írjak most, egy-egy korosztályra kitérve, és csak a bajnokokat megemlítve, mert az azért mégis csak jár nekik.
A legkisebbeknél, a 9 éveseknél Sáli Máté lett a bajnok.
Öröm volt nézni a kis aprótalpúakat, ahogy püfölik, kergetik a labdát.
Az U11 es fiuknál sajnos többen nem jöttek el betegség miatt, ezért itt foghíjas volt a mezőny. Pavlovszky Péter lett az első, aki a felsőbb korosztályban is elindult, ott a 4. helyen végzett. Az U13-ban Komlodi Regő zsebelte be az aranyat. Több tehetséges, ügyes játékos is van ebben a korcsoportban, de még nagyon sok a javítani való a játékukon ahhoz, hogy nemzetközi szinten is ütőképesek legyenek egy-két év múlva.
A 13-as lányoknál csoport mérkőzések voltak. Magabiztosan Varga Lorena nyerte a korosztályt.
A 15-ös fiuknál papírforma eredmény született. Csak úgy, mint a körversenyeken, most is Jeszenszky Zoltán lett a bajnok. Itt megemlíteném, hogy a legjobb négyben mind szegedi játékos került, senki más.
A lányoknál Rózsa Emma szettveszteség nélkül hozta az első helyet, majd másnap negyedik lett a 17-eseknél.
Ugyanebben a korcsoportban, itt volt a legkiegyensúlyozottabb a mezőny. Nagy Simontól egy-egy szettet elhoztak ellenfelei, de végül az elődöntőt és a döntőt is 3/1-el behúzta.
A lányoknál Chukwu Hannah is hozta a papírformát. Magabiztosan, játszmát sem bukva nyerte a tornát.
A legnagyobbaknál ismét kiütköztek matematikai problémáim / pedig kétszer is átszámoltam/. A helyes sorrend igaz csak szett aránnyal, Laskai Vanda első hely. Nagy Sára második hely és Filyó Bori harmadik hely. Még egyszer bocsánat az összes érintettől.
A fiuknál színvonalas döntőnek lehettünk szemtanúi. Most Dévald Péter megérdemelten állhatott fel a dobogó legfelső fokára.
Most pedig pár szót hagy írjak szövetségi kapitányként a korosztályos EB-ket illetően.
Az U15-ben viszonylag tiszta a kép, Jeszenszky Zoltán, Sárkány László és Szabó Kende a fiúk és Rózsa Emma valamint Chukwu Hannah lenne a két lány.
Az egyetlen apró kis probléma Hannah indulása, mert Ő a 17-ben is meghatározó játékos lenne. Ezen még gondolkodnom kell.
A 17-ben Dévald Tamás helye biztos eddig a fiuknál. A fennmaradó két helyre négy jelentkező is akad. A bőség zavara, mondhatnánk, bárcsak minden korosztályban ilyen problémáink lennének. Egyenlőre Nagy Simon és Takács Benedek van a fejemben, mint kettes és hármas pálya, de szeretnék még mindenkinek esélyt adni a javításra illetve a helyének megerősítésére. Ezt még le kell egyeztetnem a főtitkár úrral az idő szűkössége miatt. A lányoknál Laskai Vanda, Chukwu Hanna illetve Harmath Eszter van fent a listámon.
Kísérőként eddig mindig Simi édesapja volt a jobb kezem, de most úgy gondolom az a tisztességes, hogy Kohrusz Balázst kérem fel, hiszen neki 3 játékosa is érdekelt lehet az utazó keretben. Természetesen bárkit, szülőt edzőt szívesen látunk, ha elkísérne minket, el kell a szurkolás.

Farkas János beszámolója

Share this post