Senior verseny az RSC-ben

Szombaton a Rózsadomb Squash Club adott otthont a senior ranglista versenyre. Ezúttal is egy női és három férfi kategóriában lett meghirdetve a verseny, ahol 31 versenyző mérkőzött meg a helyezésekért és pontokért. A legnépesebb mezőny ismét az 55 feletti játékosoknál jött össze, és ismét a hölgyek voltak a legkevesebben.
A hölgyek csak később csatlakoztak be a játékba, hárman mérték össze erejüket és tudásukat. A versenyt Udvardi Leonóra nyerte meg Guti Judit előtt. A harmadik helyet Termel Katalin szerezte meg, aki egy időre kiesik a játékból térdműtétje miatt.

 

A legidősebb férfiak versenyét Baksai Lajos nyerte meg Nagyiványi György előtt, visszavágott a legutóbbi döntőben elszenvedett vereségért. A bronz most Horváth Tiboré lett, Vas Károlyt szorítva a negyedik helyre. Ebben a kategóriában kezd helyreállni a ranglista, ami a közelgő Országos Bajnokság miatt nem lényegtelen.

 

A 45-ös férfiak versenyében nem született meglepetés. A nagy kérdés, Tóth Béla visszatérése volt, aki első alkalommal lépett pályára a senior mezőnyben térdműtétje óta. A visszatérés jól sikerült, hiszen a döntőig verekedte el magát, itt alul maradt Nagy Péter Bálinttal szemben. A harmadik helyet Kasza Tibor szerezte meg.

 

A legfiatalabb férfiak versenyében körmérkőzéses rendszerben dőlt el a végső sorrend a kilenc játékos között. Mint legutóbb, most is Nagy Péter Bálint nyakába került az aranyérem, ezúttal is sikerült duplázni, két kupával térhetett haza. A második helyet Bartek Bálint szerezte meg, maga mögé utasítva Kiss Andrást.

 

A következő senior verseny márciusban, Szegeden kerül megrendezésre.

Share this post