B kategória Budaörsön

Február utolsó hétvégéjén ismét az On Line Squash Club adott otthont egy B kategóriás versenynek, ahol viszonylag szép számmal, 22 fő nevezésével kezdődtek a küzdelmek.
Az első körben meglepetés nem született, mindenki hozta az elvártat. Második körben Takács Bence Ágoston egy nagyon összerakott, stabil játékkal elkapta a negyedik kiemelt Lőrinczi Attilát 3/1 arányban. Szoros szettek, látványos megoldások voltak mindkét fél részéről.
Az alsó ágon Ulics Máté és Kozma András mérkőzése hosszúra és nagyon szorosra sikerült, az ötödik szettben az utolsó pontig nem volt sejthető, hogy ki lesz a győztes. Végül Máté került ki nyertesként.
Az elődöntőben Szűts Dániel és Takács Bence harcoltak, szintén 3/2 a végeredmény. Ez kiemelkedően nagy meccs volt, szintén utolsó pontokig fej-fej mellett haladtak a versenyzők, míg alul Ulics Máté stabil, fegyelmezett játékkal 3/0-ra nyert Bíró Balázs ellen.
Az ötödik helyért szintén hatalmas küzdelem zajlott, hiszen két rutinos ember, immár sokadjára mérte össze az erejét. Lőrinczi Attila és Nagy Péter Bálint jól ismerik egymás stílusát és játékát, így harcos küzdelemre számíthattunk. A sok akadályozás mellett, okos megoldások születtek, főként Attila részéről, hiszen jóval fáradtabb volt ellenfelénél, de a szíve meg a rutinja jobban vitte. Így egy újabb ötszettes csatában végül Lőrinczi Attila lett az ötödik.
A döntőben Takács Bence és Ulics Máté találkoztak. Jó meccsnek ígérkezett, Bence már lényegesen fáradtabb volt Máténál, de az első szett megnyerése után ez még nem látszódott rajta. Sajnos a továbbiakban ez nem volt elmondható, mert Máté dominánsan vitte végig a játékát, esélyt nem hagyva Bencének, aki bizony a harmadik szettre már látványosan elfáradt. A végső győzelmet Ulics Máté szerezte meg, a bronzmeccsen Bíró Balázs bizonyult jobbnak.
Bencsik Balázs beszámolója.

 

Share this post