4. Összevont Verseny, Szegeden

A hét végén a Squash Club Szeged adott otthont a szezon negyedik összevont versenyének. Ezúttal szombaton a B és a D kategória lépett pályára, vasárnap a hölgyek mellett az A és a C kategóriáé volt a főszerep.

A D kategóriában 21 nevező mérettette meg magát. Kissé borult a papírforma, a kiemeltek többsége hamar elvérzett. a versenyt a most visszatérő Benedek Kristóf nyerte, a döntőben 3:0 arányban múlta felül Kósa Endrét. A bronzmérkőzést Baka Zoltán nyerte a battai Szabó Gábor ellen. A vigaszágat a szintén újra versenybe szálló Baksai Lajos nyerte.


A B kategóriában indult a legtöbb játékos, itt 22 nevezés érkezett be. Ebben a kategóriában megvalósult a papírforma, a két legmagasabban sorolt játékos játszotta a döntőt. Dévald Tamás 3:1-re nyert Makra Roland ellen így az ő nyakába került az aranyérem. A harmadik helyet Rózsa Barnabás szerezte meg, aki 3:1-re nyert Ulics Máté ellen. A vigaszág győztese Takács Benedek lett, aki vasárnap szintén versenybe állt.
A lányok hatan kezdték meg a versenyt a dobogós helyekért. Itt számíthattunk izgalmas mérkőzésekre, hiszen Hajnal Helga is indult a versenyen. A második mérkőzésén Chukwu Hannával került szembe, és 3:2 arányban sikeresen jutott be a döntőbe. Itt csapattársa, Csókási Gabriella állította meg, 3:1-re sikerült behúznia a döntőt. A harmadik helyet Hannah szerezte meg Harmath Eszter előtt, úgy látszik, a női versenyt a szegedi lányok uralják.
A C kategóriában is bejött a papírforma, hiszen a négy kiemelt játékos közül mindenki érdekelt volt a végjátékban. A kategória győztese a hazai Takács Benedek volt, aki játszmát sem vesztett. A második helyen Polczer Rajmund végzett, a dobogó harmadik fokára Varga Norbert állhatott fel.

És a legnagyobb izgalmat a férfiak A kategóriás küzdelme okozta, hiszen ismét pályára lépett Török András. Sokan voltak kíváncsiak, hogy milyen párosításokat hoz a verseny, és a rutin és a fiatalság találkozójából ki kerül ki győztesen. Meglepetés volt, hogy Cséffalvay Dániel az első körben elbukott, és nem került a legjobb nyolc közé. A négy közé a kiemeltek mellé sikeresen küzdötte be magát Dévald Tamás, de csak a negyedik helyet tudta megszerezni, Török András sikeresen húzta be a mérkőzést. Az első helyért Farkas Balázs és Sebők Benedek mérkőzött. Beni egy szettet tudott elvenni Balázstól, aki magabiztosan nyerte meg a versenyt.
Sikeres, gördülékeny versenyen vehettek részt az érdekeltek, és a kilátogató nézők.

Share this post