Horvát Junior Open 2018.

Zágrábban a hétvégén zajlott a Horvát Junior Open nemzetközi utánpótlásverseny, amelyen hét kategóriában nyolc országból nyolcvan versenyző szerepelt.
A legnépesebb, 29 fős csapattal a szlovének érkeztek, bőven túlszárnyalták a hazai, 21 fős horvát jelenlétet is. A tízfős osztrák csapatot a lengyel és a magyar küldöttség követte 7-7 versenyzővel, a képet pedig néhány szerb, bolgár és amerikai játékos is színesítette. A mieink két egyesületből érkeztek: a Budapest Squash Akadémia három, a szegedi Marostő SE négy versenyzőt küldött.

Az U13-as fiúknál Komlódi Regő (MSE) magabiztos játékával és örök jókedvével meg sem állt az aranyig.
Az U15 lány kategóriában Rózsa Emma (BSA) három győzelem-egy vereség aránnyal az ötödik helyen végzett.

 

Az U15-ös fiúknál mindkét játékosunk ugyanilyen arányt hozott, ez Szabó Kendének (MSE) szintén ötödik helyet, Jeszenszky Zoltánnak (MSE) viszont már büszke, dobogós harmadik helyet jelentett.

 

U17 lányban Filyó Bori (BSA) lehengerlő lendülettel szerezte meg az aranyérmet.

 

 

Fiú U17-ben szintén két srácunk indult. Nagy Leventének (MSE) nem volt könnyű dolga, hiszen épp most ugrott kategóriát, így ez volt az első nemzetközi U17-es versenye, ráadásul egy mérkőzést sérülés miatt föl is kellett adnia. Az utolsó mérkőzése azonban parádés ötszettes küzdelem és győzelem lett, így pozitív érzelmekkel zárhatta a versenyt. A már tapasztaltabb Rózsa Barnabás (BSA) magabiztosan menetelt a döntőig, amely nagyon szoros mérkőzést hozott, de sajnos végül nem az ő javára, így ezüstéremmel gazdagodott.
A magyar csapat tehát sikeresen szerepelt. A kiemeltek mindannyian hozták a kiemelésüket, méghozzá a jobbik végén, hiszen az 5/8 kiemeltek ötödikek lettek, illetve a hét magyar játékos négy kategóriában négy érmet szerzett: két arany, egy ezüst és egy bronz igazán szép mérleg.

Rózsa Edvárd beszámolója

         

Share this post