Senior találkozó Tatabányán

Szombaton a tatabányai Squashberek Squash Clubban a senior játékosok is megtartották az új szezon első versenyét. Ezúttal 20 játékos indult a megmérettetésen, többen is két kategóriában is pályára léptek. Sajnos ezúttal a hölgyek nem vettek részt a versenyben, így csak a három férfi kategóriában zajlott a találkozó.
A férfi 55+ kategóriában öt játékos szerepelt, akik körmérkőzéses rendszerben döntötték el a végső sorrendet. A döntőt a várakozásnak megfelelően Nagyiványi György és Horváth Tibor játszotta, Tibornak sikerült visszavágnia a legutóbbi vereségéért, ő állhatott a dobogó legfelső fokára. A harmadik helyet Füzes Sándor szerezte meg, Rubányi Péter a negyedik helyre szorult.
A 45+ korosztály egy svájci nyolcas táblát tudott megtölteni, ahol minden hely kijátszásra került. A döntőben Nagy Péter Bálint és Rabi Illés került össze, és a verseny záró mérkőzéseként látványos küzdelemben az előző év bajnoka, Nagy Péter Bálint nyert. A harmadik helyért Kiss András és Szalay Zsolt mérkőzött, Kiss András volt az eredményesebb, és végzett a harmadik helyen.
A 35+ kategóriában nem született meglepetés. a 10 indló közül Szabóky Márton és Nagy Péter Bálint jutott a döntőbe. Szabóky, aki az előző szezonban kezdte meg „senior karrierjét”, a várakozásnak megfelelően legyőzte a két kategóriában is játszó Nagy Péter Bálintot, és megnyerte a versenyt. A harmadik helyért ismét Kiss András léphetett pályára, ezúttal Tolmácsi Zoltán ellen, és itt is sikerült megszereznie a bronzérmet.
A verseny záró akkordja egy közösen elfogyasztott csülkös babgulyás volt, köszönhetően a házigazdák kedvességének. Ez a momentum megtette a hatását, a seniorok megfogadták, hogy máskor is ellátogatnak Tatabányára.

Share this post