TOP 16 és Női verseny Nyíregyházán

Sikeresen lezajlott a TOP 16 férfikörverseny+Női ranglista verseny Nyíregyházán a D Fitness Központban.
A férfi küzdelmek első körében már rögtön két nagy csatát láthattunk. Juhász Áron 3-2 re győzte le Kőműves Balázst, míg Kispéter Ádám 3-1 re Makra Rolandot.
A 4 közé jutásért vívott küzdelmekben megint két kiemelkedő mérkőzés következett. Kispéter Ádámnak sikerült visszavágnia Juhász Áronnak a pár hete elszenvedett vereségért, és Ulics Máté is komolyan megnehezítette Boros Dávid útját a döntőhöz vezető úton. Mindkét meccs 5 szettben dőlt el. A 3. helyet Cséffalvai Dani szerezte meg Kispéter Ádám előtt, míg a verseny döntőjében Krajcsák Márk 3-1 re bizonyult jobbnak Boros Dáviddal szemben. A nagyon magas szintű döntőben Dávidnak sikerült elhoznia az első szettet, de aztán Márk tudott fokozni a tempón, ami aztán a biztos győzelmet eredményezte neki.
A női mezőny a kis létszáma ellenére kiemelkedő mérkőzésekkel kápráztatta el a nézőket. A kis létszám miatt körmérkőzések után dőlt el a tornagyőzelem.
Az utolsó kör meccsei előtt még teljesen nyílt volt a verseny akár körbeverés is lehetett volna. Laskai Vanda a mai napon csak megnehezíteni tudta a többiek dolgát, de győzelemre nem futotta az erejéből. Az ezen a versenyen visszatérő Kis-Máté Csenge Csókási Gabi és Vanda legyőzésével bezsebelte a második helyet. A lányok utolsó csoportmeccsén Chukwu Hannah 2-0-ra vezetett már Csókási Gabi ellen, de Gabcsi innen elkezdett felzárkózni, megnyerte a következő 2 szettet, és kis híján megfordította a meccset. Mivel ez nem sikerült neki így meg kellett elégednie a bronzéremmel míg Hannah minden meccsét  megnyerve győzött a mai versenyen.

Bottyán István beszámolója

Share this post