Farkas Balázs első 5000-es győzelme

Összegezném az elmúlt két hetemet.
Az első 5000 dolláros versenyt Romániában játszottam ahol nyolcadik kiemeltként indultam neki a versenynek. Mivel Berlinben is ma fejeződött be a torna és frissek az élmények ezért a Román versenyről csak a legfontosabb tudnivalókat osztom meg veletek.
16-os főtábla volt és az első két meccsemet 3-1 re hoztam is.
A két szett, amit el buktam mindkét esetben a második volt, ami a pontatlanságnak és a türelmetlenségnek volt köszönhető.
Ezzel a két nyertes meccsel a négy közé jutottam ahol egy egyiptomi fiútól kaptam ki 3-1 re. Volt esélyem nyerni, de kicsit fáradtan mozogtam pontatlan is voltam, de a küzdés majdnem meghozta a gyümölcsét ugyanis volt a 2-2-höz három szettlabdám, de egyiket sem sikerült kihasználnom és sokat is hibáztam. Egy rossz bírói ítélet is történt, aminek az lett a vége, hogy 3-1 arányban kikaptam így 3/4 helyen zártam a tornát, de ott is mindent megtettem, amit tudtam. Szomorú voltam, de össze kellett szedjem magamat, mert pár nap múlva újra útnak indultam Berlinbe ahol bizonyítani akartam magamnak és mindenkinek. A versenyről annyit hogy a körülmények kiválóak voltak. Üvegpálya a pláza közepén és had ne soroljam tovább. Kitűnő verseny volt és jövőre biztos ott leszek!
Szóval mint már említettem a következő megálló Berlin.
Szintúgy nyolcadik kiemelt voltam a 24 fős táblán. A kiemelésemnek köszönhetően a 16-ba jutásért nem kellett játszanom így 16-ban kezdtem neki a megmérettetésnek.
A nyolcba jutásért egy izraeli játékost kellett legyőznöm, ami nem okozott nagy gondot hála Istennek. 3-0 ide ezzel 8-ban voltam. A 4 közé a negyedik kiemelt várt rám, aki 104. jelen pillanatban a világranglistán. Ismertem és tudtam, hogy jó játékkal akár 3-0 is lehet, de ha nem megy minden a terv szerint, akkor fordítva is alakulhat. Szerencsére csak kisebb kilengések voltak és ezt a meccset is 3-0 nyertem, aminek kifejezetten örültem, mert ismét a legjobb négybe kerültem be. Másrészt a 3-0 azért volt fontos, mert az elődöntőben az első kiemelt ellen léptem pályára, és nem akartam húzni a meccsek hosszát. Itt már minden egyes szett számít, ahogy közeledsz a jobbnál jobb meccsekhez, ezért volt fontos az első két meccsen hogy 3-0-ra tudjak nyerni.
Nézzük az elődöntőt. Kanadai a srác 101. a ranglistán így nehéz meccsre készültem.
Itt volt a lehetőség, hogy döntőbe jussak és ezért megtettem mindent. Egy szettet veszítettem el, de sikerült kiküszöbölnöm a hibákat és egy nagyon kiélezett csatában 65 percnyi játék után 3-1 arányban nyertem, ezzel döntőbe kerültem. Örült a fejem bevallom nagyon, de innen már csak egy nyereségre voltam a hőn áhított győzelemtől és nem volt más köztem és az első hely között csak a kettes kiemelt spanyol srác, aki 95. a PSA világranglistán.
Soha nem játszottam vele még, de tudtam, hogy kemény dió és ő is bele fog adni mindent, ami benne maradt a verseny során. Ezzel én is így voltam. Na de nézzük a meccset.
Az első szettben a pontos alapjáték, mint taktika nem vált be, mert pontatlan voltam és el is buktam a szettet 11-8-ra. Ja és persze 4 hibát ütöttem, ami rengeteg.
A másodikban hatalmas küzdés árán 13-11-re nyertem, de mind a kettőnkből sokat ki vett a második szett. Ezzel 1-1.
Szerencsére őt az előző szett jobban megviselte és az ütések is kezdtek oda menni ahová akartam. A harmadik és negyedik játszmában többet irányítottam és sikerült a labdamenetek nagy részét megnyernem. Ez pontokban meg is látszódott mivel 11-7 és 11-5-re hoztam ezeket a szetteket. 3-1 ide a döntőben.
Jelen pillanatban boldog és elégedett vagyok mivel sok jó játékost sikerült legyőznöm és megszereztem életem első győzelmét egy 5000 dolláros versenyen.
Köszönöm szépen mindenkinek a szurkolást és támogatást.
Farkas János remélem kicsit azért elégedett!!!
Na de itt volt a vége a hatalmas siker sztorimnak ugyanis még két PSA verseny vár rám az idén ahol szintén az első hely a cél. Dolgozunk tovább és csak előre!!!
Köszönöm szépen még egyszer mindenkinek!

Farkas Balázs beszámolója

Share this post