Senior Mikulás Kupa az On Line Klubban

A Mikulás 33 játékosnak hozhatott ajándékot a szokásos év végi senior versenyen az On Line Squash Clubban. Ezúttal is négy kategóriában zajlottak a küzdelmek, a legnépesebb csoport a férfi 35 felettieknél volt, és sajnos a hölgyek most is kis létszámban voltak jelen. Sok olyan játékos is pályára lépett, aki a klubhoz kötődően nevezett a versenyre.

A hölgyek négyen voltak és körmérkőzéses formában játszották ki a helyeket. A hazai senior versenyre visszatérő Wéber Julianna a harmadik helyet szerezte meg. Az első hely sorsát a már szinte szokásos párosítás résztvevői döntötték el. Udvardi Leonóra három szettben győzte le Guti Juditot, és az aranyérem került a nyakába.

A férfi 55-ben mindenki izgatottan várta az érzelmekben vélhetően majd bővelkedő hármas (Horvát Tibor, Nagyiványi György és Baksai Lajos) mérkőzéseit. Az izgalom nem maradt el, de a szokásos érzelmi jelenetek ezúttal elmaradtak. A győzelmet végül Horváth Tibi szerezte meg Baksai Lajos előtt, Nagyiványi Gyurinak a bronzérem maradt.

A férfiak 45-ös csoportjában előre kódolva volt a szoros végjáték, hiszen Lőrinczi Attila beöregedve a mezőnybe, első alkalommal lépett pályára ebben a korcsoportban. Ahogy várható volt, el is masírozott a döntő mérkőzésig. A másik ágon az első kiemelt Nagy Péter Bálint jutott el a célvonalig. A döntő a várt izgalmakat hozta, és egy szoros 3/2-es mérkőzéssel Attila meg is szerezte a győzelmet. A harmadik helyez a szintén újoncnak számító Varga Norbert szerezte meg.

A 35 felettiek csoportjában szintén újon avatás volt, hiszen Welesz Balázs élete első senior versenyén indult. Némi tanakodás után Balázs az első kiemelést kapta meg. Itt azért némi bizonytalanság volt a verseny rendezőiben, mert nem tudhatták, hogy Balázs a sérülését követően milyen játékerőt képvisel. Hamar bebizonyosodott, hogy a kiemelés megfelelt a játéktudásnak, hiszen gond nélkül jutott el a döntőig. A másik ágon itt is Nagy Péter Bálint jutott a döntő mérkőzésre. Balázs sok kétséget nem hagyott a mérkőzés kimenetelére, magabiztos játékkal szerezte meg a győzelmet és az aranyérmet. A harmadik helyen Pásztor Gergely végzett.

Nem lehet szó nélkül hagyni, hogy a Mikulás milyen gazdagon jutalmazta meg a verseny résztvevőt. A folyamatos aprósütemények mellet (köszönet az Andrész Cukrászdának) finom feketekávék (42 coffee kedvessége), a kertben már reggel rotyogott a gulyásleves Nagy Péter Bálint és kollégájának köszönhetően. És a hab a végéra a parfait torta, mellyel Varga Norbert lepte meg a játékosokat. Volt habzsi-dőzsi bőven!

A verseny végén közhírré tettük, hogy elkészült a Senior Csapatbajnokság versenykiírása, mely megtalálható a Szabályzatok menüpontban. A verseny idén új arcot kapott, és módosult a lebonyolítás, vélhetően a játékosok kedvére. Várjuk a nevezéseket, és vélhetően sikerül ismét egy jó kis csapatversenyt rendeznünk.

De addig is találkozunk legközelebb januárban a veszprémi versenyen.

Share this post