3. Összevont verseny az RSC-ben

A hét végén a Rózsadomb Squash Clubban került megrendezésre a szezon 3. Összevont versenye. Szombaton a hölgyek valamint a férfi A és C kategória játékosai léptek pályára.
A hölgyeknél ismét szép számú induló volt, ez már önmagában örömteli, úgy néz ki, a női verseny kezd ismét életre kelni. A versenyen a harmadik helyér a 2. kiemelt Csókási Gabriella és a junior Laskai Vanda mérkőzhetett, a győzelmet Csókási szerezte meg. Az első helyért az 1. kiemelt Chukwu Hannah és a jó formában lévő Kiss-Máté Csenge játszott. Az előző versenyen sérülés miatt feladásra kényszerülő Hannah ezúttal ismét megszerezte a győzelmet, ezzel az első helyet is.

A legnépesebb mezőny a C kategóriában volt, itt 29 játékos nevezett. Ebben a kategóriában  nem született különösebb meglepetés, azok a játékosok, akik nem szoktak rendszeresen indulni versenyen, de jobb pozícióra lennének érdemesek, most is jól szerepeltek. A döntő egyik résztvevője az első kiemelt Szebeni Péter volt, a másik ágról Szalay Zsolt jutott a végső mérkőzésre. Péter bebizonyította, hogy nem véletlenül volt az első kiemelt és győzelemmel zárta ezt a találkozót is. A harmadik helyért Lóczy Attila és Zékány Péter játszhatott, Attila bizonyult jobbnak.

A férfi A kategóriában még mindig folyik a küzdelem a válogatottba kerülésért, még nem véglegesedett az utazó keret. A csapatokat április elején kell véglegesíteni, addig még van lehetőség a bizonyításra. A csoport felső ága tűnt nehezebbnek, az alsó ág meglepetéssel indult, Dévald Tamás 3:2 arányban legyőzte Sebők Benedeket. Tamás a második körben már nem tudott Juhász Áronon is túllépni, Áron jó formában játszott. A döntőt Hoffmann Péter és Cséffalvay Dániel játszotta, Péter 3:2 arányban bizonyult jobbnak, Dani ezt nem könnyen viselte. A harmadik helyet Boros Dávid szerezte meg Juhász Áront legyőzve. Izgalmas, jó mérkőzéseket láthatott a közönség.

Vasárnap a B és a D kategória játékosi mérkőzhettek meg a helyezésekért. A B kategóriás versenyre 22 nevezés érkezett be. Ebben a kategóriában csaknem pontosan bejött a papírforma. A harmadik helyért az első és a második kiemelt mérkőzhetett, és Bíró Balázs volt az eredményesebb Krasznai Gáborral szemben. Az aranyéremért a ¾-es kiemelt Konfár Tamás és a junior Simon Dániel léphetett pályára. Szoros 3/2-es végeredménnyel Tamás bizonyult jobbnak, ő állhatott fel a dobogó tetejére.

A D kategóriában kicsit szerényebb volt a mezőny a 16-os táblán egy „bye” hely volt. A harmadik helyért a két ¾-es kiemelt játékos mérkőzött, ezt a találkozót Marosvásárhelyi Attila nyerte Engert Attila ellen. A döntőben Bencsik Zoltán és a 2. kiemelt Lóczy Attila jutott el. Lóczy, aki már az előző nap is dobogós helyen végzett, győzelemmel zárta a napot és ezúttal a dobogó tetejére állhatott fel.

Dobogósok:

Női: 1. Chukwu Hannah (Squashberek SE), 2. Kiss-Máté Csenge (Top Challenge SE), 3. Csókási Gabriella (Szegedi Tisza Squash SE)

Férfi A Kategória: 1. Hoffmann Péter (Szegedi Tisza Squash SE), 2. Cséffalvay Dániel (Csé-Team SE), 3. Boros Dávod (Egri Squash SE)

Férfi B kategória: 1. Konfár Tamás (Etalon SE), 2. Simon Dániel (City Squash Club SE), 3. Bíró Balázs (Sport Elit SE)

Férfi C kategória: 1. Szebeni Péter (Squashberek SE), 2. Szalay Zsolt ( Golden Ball SE), 3. Lóczy Attila (Top Challenge SE)

Férfi D kategória: 1. Lóczy Attila (Top Challenge SE), 2. Bencsik Zoltán (Top Challege SE), 3. Marosvásárhelyi Attila (Budaörsi Labda Egylet)

Share this post