II. DECATHLON Kupa Békéscsabán

2019. április 13-án szombaton Békéscsabán került megrendezésre a II. (pénzdíjas) Decathlont kupa, A-kategóriás ranglista és körverseny.
A nevezők számán erősen érezhető volt, hogy ezen a hétvégén került megrendezésre Senior egyéni Ob, a MEFOB,  illetve szintén ezen hétvégén volt az U19 egyéni és csapat EB.
Az Időjárás borongós hangulatát szerencsére nem vették át a résztvevők illetve a versenyre  kilátogató nézők és igen jó kedélyű, vidám, a békéscsabai versenyeken megszokottan, remek hangulatú rendezvényen vehettünk részt!

A rendezők jóvoltából (tekintettel a távolabbról érkezőkre!) 11.00-kor kezdődött a verseny, de így is kissé álmosan léptek pályára versenyzők. Pl az ébredező Márkot az első szettben “megszorongatta” a békéscsabaiak egyik kiválósága és főszponzora, Kovács Zoltán :))))
Az első komolyabb összecsapásra, Kiss Péter Ádám és Juhász Áron mérkőzésén került sor.
Ádám fogadta, hogy a revanson elégtételt vesz Árontól a múlt hétvégén elszenvedett vereségért, de ezt a gyöngyösi fiatalember nem így gondolta. 3:1 Áronnak.
A döntőig  kiélezett küzdelmekkel, a papírformának megfelelően zajlottak az összecsapások.
Az elődöntőben Cséffalvay Dani 3:1-re múlta felül Juhász Áront!
A döntőt idén is Márk és Balázs játszhatta:
…a játék folyamán látszott mind a két fiú győzni jött.! Kiegyenlített játékot követően Balázs 2:1-es vezetésre tett szert….
És amikor már már úgy látszott hogy Balázs nyeri a mérkőzést, Márk a negyedik szett végén akrobatikus illetve strandröplabdásokat meghazudtoló mozdulatokkal próbálta kiegyenlíteni az állást. Ekkor Balázs hidegvérű  megoldással – kihasználva a kevés kínálkozó lehetőség egyikét – lezárta a döntőt egy nem mindennapi rövidítéssel, és ezzel a versenyt is, a közönség legnagyobb sajnálatára. Hisz itt helyben ritkán láthatunk ilyen, a közönséget ámulatba ejtő labdameneteket, megoldásokat.

A szervezők a résztvevőket a hagyományokhoz hűen a díjazáson felül 1 száll Csabai kolbásszal és díjnyertes Pálinkákkal ajándékozta meg!

Köszönet  a magyar squash top játékosainak, Békéscsaba önkormányzatának, a DECATHLON- nak illetve mindenkinek, aki támogatta és segítette a rendezvényt!
Jövőre ugyanitt…
Polczer Rajmund

FIT SC
Share this post