Magyar Junior Open 2019. összefoglaló

uj_szovlogoIdén több mint 20 országból 146 versenyző vett részt a Magyarországon rendezett GP kategóriás nemzetközi versenyen. 21 hazai játékos mérettette meg magát, ami ha többi nemzetközi verseny hazai indulóinak aranyát nézzük egyik a legalacsonyabb létszámnak minősül. Azt remélem és gondolom, hogy a Szövetség által az utánpótlás bázis növelésére fordított munka rövid időn belül megfog térülni, és így 2-3 éven belül meg tudjuk duplázni a magyar játékosok arányát a nemzetközi mezőnyben is. Ennek a munkának az idei év első utánpótlás versenye már az első kézzelfogható példája. Az új résztvevők számának következtében kb. 30 % több induló volt az év első utánpótlás körversenyén, mint tavaly átlagosan egy utánpótlás versenyen.
A nemzetközi verseny mezőnye a GP kategória lévén egy középkategóriás versenynek minősül. Az idei versenyzők alapján azt gondolom, hogy a szezon legerősebb GP versenyei közé sorolható. A hazai játékosok eredményeik igazán kiemelkedőek, és biztató jövőt mutatnak a profi magyar fallabdának. Több dobogós eredményünk is született, 3 db arany, 1db ezüst és 3 db bronz érem.
Igyekeztem minél több magyar mérkőzésbe belenézni, azonban mint a verseny egyik rendezője nem tudtam mindenhol ott lenni, ezúton is elnézést, hogy ha valakiről nem tudok hosszabban nyilatkozni.
Következő nemzetközi állomás, ahová nagyobb létszámban mennek magyarok, az a Lengyel verseny lesz. Vinni fogunk kamerát, és minden magyar játékossal rövid videoblog (remélhetőleg beleegyeznek) fog készülni a mérkőzések után, amennyiben lesz rá kapacitás, úgy a meccseket is felvesszük. Hajrá srácok, edzetek keményen, élvezettel és minden egyes edzésen legyenek ott a céljaitok!

BU13:
Sáli Barnabás – 1.hely
Pavlovsky Péter- 11.hely
Peti az elmúlt időszakban kevesebb edzésen vett részt, ami meglátszott a játékán. Hiányzott a magabiztosság, és az erőnlét. Addig, amíg erővel bírta, okosan és jól helyezett labdákkal ügyesen mozgatta ellenfeleit. Többet kellene sportolni!
Barni magabiztos, stabil játékkal hozta a mérkőzéseit. Ezt az is mutatja, hogy a versenyt szett veszteség nélkül nyerte meg! Amit hiányoltam a játéknál, hogy többször lépjen be röptézni, így még nagyobb nyomást helyezve az ellenfélre. Biztos vagyok abban, hogy egy SS versenyen is előkelő helyen tudna végezni, hajrá csak így tovább!

GU13:
Juhász Nóra – 5. hely
Nórin látszik az elhivatottság, mégis voltak lelkileg gyengébb pillanatok. A 4 közé jutásért az 1 héttel korábbi versenyen szoros 3-2re elvert ellenfelével kellett megvívnia, azonban most elvesztette a meccset. Ott volt a nyomás, hogy hazai verseny, korábban már elverte a lányt, bizonyítania kell, hogy ő a jobb, talán ezen okok miatt nem tudott felszabadultan játszani. Ezeken felül kellene kerekednie, úgy a szoros mérkőzések könnyebben az ő javára fordulnának. Fizikálisan erősödni kell, ez főleg a kiszorított helyzetekben levő stabilitásban látszott meg.

BU15:
Komlódi Regő – 9.hely

Czakó Ákos – lesérült, jobbulást!
Regőnek sajnos 1, talán 2 szettjét láttam. Ott stablian, és alázatosan játszott, annak ellenére, hogy ellenfelét könnyedén győzte le. Talán kicsit ellentmondásosnak tűnhet az utóbbi mondatom, azonban sokszor előfordul a játékosoknál, hogyha könnyebb ellenfelet kapnak, félvállról veszik, és megnehezítik saját dolgukat. Regő azonban tisztességesen, és nem kímélve győzött. Egyedül qatari ellenfele tudta legyőzni, jobb sorsolással, bőven 8 között kellett volna végezzen. 

BU17:
Simon Dániel – 3. hely
Jeszenszky Zoltán – 12. hely
Nagy Levente – 15. hely
Szabó Kende Zsombor – 17. hely
Pethő-Pallós Soma- 20. hely
Füzes Dániel – 21. hely
Füzes Dani hosszabb sérülés után tért vissza a squashpályára. Meg látszott a játékán, több meccséből láttam 1-1 szetteket. Ő is és én is úgy láttam, hogy a verseny elején még keresgélte a tempót, végére már meg lett a versenyjátéknak a ritmusa. Fizikálisan össze kell magát szedje, és a verseny rutin is vissza kell jöjjön.
Soma csendben, tette a dolgát a pályán. Igazán nincs mit kiemelnem, mindenben kellene előrébb lépni. Amit még is megemlítek, tudom, hogy küzd, de szeretném ezt jobban látni!
Kendének sajnos az első mérkőzését nem láttam, utána pedig igazán kiélezett mérkőzései nem voltak, azokat pedig könnyedén hozta.
Levi szoros mérkőzésen kikapott a 8 közé jutásért. Első és második szettben is volt több szett labdája. Ezeket nem sikerült megcsinálni. Ha egyszer működik valami, azon nem érdemes változtatni. Főleg nem 10-5-nél!
Zolinak első meccsét sajnos nem láttam. Egyből a 8 közé jutásért ment, ahol 2-0ről vesztette el a meccsét. Utólag Zoli azt mondta, hogy küzdött végig, de nem ment jól neki a játék.
Simon Dani, idén is, mint az elmúlt két évben összekerült qatari ellenfelével, ahol most 3-2 arányban 2 ponttal elvesztette a meccset. Azt tudni kell, hogy az ellenfele rendkívül sok test kontakttal, és vitával játssza végig meccseit, amit nehéz kezelni a bírónak és ellenfélnek is. Emiatt rendkívül kimerítő mérkőzés. (12-10 9-11 10-12 12-10 11-13). Dani a kezdés előtt már tartott ettől a “játéktól” érthető módon. Ennek ellenére bátran és agresszívan kezdett, ami láthatóan jól működött, azonban szettenként volt 2-3 “olcsón” oda adott pont, ami nem fért bele. Másnap fáradtan és alul motiváltan érkezett meg a bronz meccsre, de így is sikerült 3-0 arányban megverni cseh ellenfelét. Azt gondolom, Daninak jó adottságai vannak ehhez a sporthoz, ettől valamivel több edzés munkát bele tudna tenni, akkor azt gondolom profi szinten is sikeressé válhatna. Nála ennek a lehetősége elsősorban alázat és szorgalom kérdése.

BU19:
Takács Benedek – 1. hely
Rózsa Barnabás – 3. hely
Nagy Simon – 4. hely
Szebeni Péter – 11. hely
Peti, egy üde folt az U19-s fiú kategóriában. Körülbelül 4 év alatt, szorgalmas edzés munkával egészen komoly játékot képvisel a kategóriájában. Van egy stabil alapjátéka, jó gyorsasági állóképessége, ami még hiányzik, hogy a pálya egész területét be tudja játszani az ütés variációval. Hajrá Peti, így tovább!
Simonnak láttam több játékát is a hétvégén, az ő mérkőzése volt a verseny egyik leghosszabb meccse. Röviden: Láttam már jobban játszani. Sajnos hiányzott a Simi féle “okosan röptézős, a pálya közepéről megoldom” típusú játéka. Ehelyett kísérgette a labdákat egyik sarokból a másikba. Hiányzott a lendület, a motiváció. Kapd össze magad !!!
Barnán látszott, hogy minden egyes eltöltött percet élvez a pályán. Annak ellenére, mennyi edzést tesz bele magas szinten tud játszani. Jól mozgott, sokat mozgott, a legtöbb meccsén a pontosság, és a valamivel több fegyelmezettség hiányzott.
Takács Beni fegyelmezett játékkal megnyerte a legerősebb kategóriát. Aminek örültem, hogy minden mérkőzésén sportszerűen, tisztelettel játszott, Féltem, hogy nem így lesz a korábbi szezonból kiindulva. Nagyon pozitívan csalódtam, egyrészt emiatt, másrészt éretten játszott. Hajrá Beni, tetszik az irány!
GU19:
Chukwu Hannah Chinyere – 1. hely
Laskai Vanda – 2. hely
Filyó Borbála – 3. hely
Harmath Eszter – 5. hely
Ludvig Zsófia – 6. hely
Szabó Mercédesz – 8. hely
Sajnos a lányok meccseit kevésbé követtem. Remélem, nem sértek meg senkit, két csoportra tudnám bontani őket. Hanna, és Vanda, akik szeretnének profi sportolók lenni, Bori Eszti, Zsófi, és Merci pedig szeretik ezt a sportot.
Hannah egy korosztállyal feljebb indult, és így is szett veszteség nélkül megnyerte a kategóriát. Ez is mutatja, hogy korosztályához képest mennyivel erősebb játékot képvisel. Abszolút megvan benne a lehetőség, hogy PSA játékossá váljon. Légy motivált, hajrá!
Vanda, sok munkát tesz bele a karrierjébe, ez látszik. Viszont az eredmény még nem jön úgy, ahogy kellene. Ugyan második, lett és a Döntő meccsét Hannah ellen vesztette el, ettől függetlenül, azt gondolom, hogy több van benne. Főleg ha megnézem más nemzetközi eredményeit. Várok tőle egy nagy ugrást a játékában.

Gubi Ramon beszámolója

Share this post