Senior verseny az RSC-ben

A hét végén a Rózsadomb Squash Clubban került megrendezésre a seniorok ranglista versenye. Ezúttal a szokásos kategóriákban (Női, ffi35+, ffi45+, ffi55+) léptek pályára a játékosok, szám szerint 37-en.

A hölgyeknél négy játékos indult. Az aranyérmet ismét Udvardi Leonóra szerezte meg, úgy néz ki, hogy amikor elindul, akkor meg is nyeri a versenyt. A második helyen Guti Judit végzett, a dobogó harmadik fokára a békéscsabai Fábián Mónika állhatott fel.

 

A férfiak 55-ös mezőnyében egy visszalépés miatt nyolc játékos mérkőzött. Az előcsatározások három csoportban zajlottak, és a három csoportgyőztes mérkőzött a dobogós helyekért. Az első mérkőzésen egy szoros (döntő szett 16-14) mérkőzésen Nagyiványi György kerekedett felül Baksai Lajoson. A következő találkozó a Nagyiványi-Horváth Tibor rangadó volt, ahol a harmadik szettben Tibor hátrányban volt, amikor megsérült, és kénytelen volt feladni a mérkőzést. A végső sorrend így: 1. Nagyiványi György, 2. Baksai Lajos, 3. Horváth Tibor

A férfi 45-ös csoportban 11 nevező volt. A győzelmet Kiss András szerezte meg Szalay Zsolt előtt, András szettveszteség nélkül játszotta végig a mérkőzéseit. A harmadik helyért Király Zsolt győzelemmel zárta a versenyt Sziládi Sándor ellen.

 

A férfiak 35 feletti csoportjában erős mezőny lépett pályára, a 15 játékosból több korábbi éljátékos is pályára lépett, volt, aki több kategóriával is feljebb, mint a saját életkora. A végső sikert ismét Szabóky Márton szerezte meg, a döntőben Krasznai Gábort múlta felül. A harmadik helyért Nagy Péter Bálint mérkőzött meg Csekeő Ádámmal, Bálint volt az eredményesebb.

A következő senior verseny az On Line squash Clubban lesz, a Senior Mikulás Kupa.

Share this post