Polish JO összegzés

Nagyon jó hétvégét sikerült zárnunk a 280 fővel, 32 pályán megrendezett szinte hibátlan szervezésű Polish Junior Open-en. A meccsek szinte kivétel nélkül időben kezdődtek, és a bírókat sem kellett rendszeresen hajkurászni. A hangulat és a környezet friss, és élettel teli volt. Ami gyengére sikerült, az az ételek minősége. Igaz ez a része engem kevésbé érint, de srácok elmondása szerint rossz ízűek voltak, de a mennyiséggel nem volt baj. Ami még kellemetlen volt, hogy Takács Beni játszotta az utolsó mérkőzést vasárnap, és ez idő alatt megkezdték az eredményhirdetést, annak ellenére, hogy még bő 1 szett hátra volt.
Úgy gondolom, hogy fiataljaink az összes mérkőzésen szépen küzdöttek, elégedett voltam a sportszerű viselkedésükkel. Talán valamivel lehettünk volna eredményesebbek, de így is magas színvonalat képviseltek ebben a nemzetközi mezőnyben. Amit láttam, hogy technikailag ott vannak a legjobbak között, fizikálisan rendben vannak, de taktikailag, és ezzel együtt a türelemben bajban vagyunk. Jellemző volt a játékosaink többségére, hogy előbb elkezdték kinyitni a pályát, ezzel az ellenfelet előnybe hozták, és előbb-utóbb kiszorított helyzetből elhibáztak a saját ütéseiket. A másik része pedig, amikor ők voltak támadó helyzetben, bátortalanul ütötték meg a labdát. Sokszor túl sokat várva a pozícióban, amivel a másikról levették a nyomást, magukra pedig több került, emiatt még tökéletesebbet szerettek volna ütni, ami vagy alá ment vagy stroke lett. Ezen mindenképp javaslom hogy dolgozzanak.
Ezúton is szeretnék még egyszer Gratulálni srácoknak a hétvégén nyújtott teljesítményükhöz, hajrá! Köszönöm a szülőknek akik felkértek, és lehetővé tették számomra az utazást a versenyre. Nagyon jó tapasztalatszerzés volt nekem is!

Czakó Vince – U11 – 17. hely
Sáli Barna – U13 – 3. hely
Juhász Nóra – U13 – 13. hely
Jeszenszky Zoltán – U17 – 4. hely
Füzes Daniel – U17 – 25. hely
Takács Benedek – U19 – 7. hely
Laskai Vanda – U19 – 1. hely

Gubi Ramon beszámolója

Share this post