Elkezdődött az Iskolai Testnevelés Óra program

Tegnap elindult a Szövetségnek az a programja, mely az EMMI Feltörekvő sportága támogatás II. ütemének a része. A támogatásból megépült mini mobil squash pályáról már korábban beszámoltunk. Tegnap pedig elkezdődött a pálya tényleges használata, melynek terveink szerint minimum 10 állomása lesz. A mobil pályát iskolai tornatermekben kívánjuk felállítani, ahol a testnevelés óra keretében megismertetjük a fiatalokkal a sportág alapjait. Ezt a programot a Csé Squash Akadémia (Cséffalvay Dániel, Elmi Dávid és Fődi Zoltán) bonyolítja, ahol ők biztosítják a pálya mozgatását és a szakmai munkát is. Az első állomás a hidegkúti Klebelsberg Kunó Általános Iskola és Gimnázium volt, ahol reggel 8 órától délután 4 óráig lehetett részt venni a programon. Ezen a napon 10 osztály mintegy 200 tanulója vett részt, 10-18 éves fiatalokkal.

A program tovább folytatódik, az első alkalomnak nagy sikere volt, visszavárják a pályát és a foglalkozást tartó csapatot is.

Ha a közeledben van olyan iskola, ahol szintén meg lehet valósítani ezt a programot, jelezd nekünk, add meg a kapcsolattartó személyt, és mi megpróbáljuk beilleszteni a programba.

Share this post