Friss hírek, információk

Ugyan a COVID miatt leállt a versenyrendszer, a nemzetközi szövetségeknél is folyik a háttérmunka, mely a kialakult helyzetet próbálja kezelni. Az ESF-től a mai napon az alábbi tájékoztatást kaptuk.
A prágai Egyéni Európa Bajnokságot, a Riccionéba tervezett Klubcsapatok Európa Bajnokságát és az U15/17-es Csapat Európa Bajnokságot idén törlik, és ezeket a versenyeket 2021-ben rendeznék meg az eredeti helyszíneken.
A Csapat Euróba Bajnokság 1-2 és 3 divíziós versenyeit a tervezet szerint 2020. szeptember 30 – október 03. között rendeznék meg a kijelölt helyszíneken.
A Junior Bizottság azt gondolja, hogy az elmaradt versenyeket nem lehet a következő évre áthelyezni, és ősszel megrendezni sem esélyes. Az U19-es Egyéni Európa Bajnokságot még idén egy hosszú hétvége alatt megrendezhető úgy, hogy az eredeti időpontnak megfelelő indulási jogosultságot veszik figyelembe.
Az itt felsoroltak jelenleg még csak javaslatok, most a tagszervezetek véleményét gyűjtik össze, és a kiértékelés után hoznak döntéseket.
Az elmaradó versenyek befizetett díjának visszafizetése is még várat magára.

Ezzel egy időben a 140/2020 (IV.21) Kormány rendelettel megszületett az a döntés, hogy az éves adóbevallásokat (mérlegeket) és azok dokumentumait 2020. szeptember 30-ig kell benyújtani. Ez azt is jelenti, hogy a rendes közgyűlés időpontja is kitolódik erre a dátumra. Az elnökség a 2019. évi szakmai és gazdasági beszámolóját az eredeti időpontig elkészíti, és elektronikus úton megküldi tagszervezeteinek véleményezésre. A 2020. évi szakmai és gazdasági programot jelen helyzetben felelősséggel nem lehet elkészíteni, így ez később fog megszületni. Mindkét anyagot majd a rendes éves közgyűlésnek kell majd elfogadnia.

Vigyázzatok magatokra és egymásra!

Share this post