Szoros meccsek, nagy csaták a junioroknál

A szigorú Covid protokollt betartva került megrendezésre az idei első Utánpótlás ranglista verseny a City Squash Clubban. Mind a szövetség, mind a club nagy hangsúlyt helyezett a fertőzés minimalizálására, így a különböző korosztályokat, amennyire lehetett szétbontottuk, hogy kevesebb játékos legyen egyszerre jelen.

A lányoknál kettő, míg a fiúknál négy kategóriában versenyeztek a magyar juniorok. Legtöbb játékost, Kohlrusz Balász a junior szövetségi kapitány által vezetett Szeged Squash SE hozta.

Az U15 leány kategóriában a legizgalmasabb meccset a döntő mérkőzés nyújtotta, ahol Bednár Kata 3:2 arányban győzött Zsoldos Lili ellen. Az U17/U19 leány kategóriába összevonva is sajnos csak három nevező érkezett. A legidősebb Harmath Eszter állhatott a dobogó legfelső fokára, aki magabiztosan nyert Juhász Nóra, és Polgár Luca ellen.

A nap folyamán a legnépszerűbb U15 fiú kategória került elsőként lebonyolításra. A kategória meglepetés embere Matuszka Marcell, aki az első fordulóban a 3/4-es kiemelt Somodi Balázst, majd az elődöntőben az első kiemelt Szabolcsi Márkot verte meg. A döntőben végül Pavlovski Péter állította meg, aki magabiztosan szett veszteség nélkül nyerte meg ezt a kategóriát.

U17-es fiú kategóriával folytatódott a verseny, ahol az első két kiemeltet várta mindenki a döntőbe. Fiatalon több felnőtt versenyt is megnyerő Komlódi Regő és Sáli Barnabás hozta a verseny legszorosabb meccsét. Regő a 4. szettben több meccslabdát is hárított, de végül Barnabás a döntő szettben bizonyult ma jobbnak. Barnabás egy korosztállyal feljebb indult, így nagy egyéni eredménynek számít első helye.

Délután folyamán a legfiatalabb játékosok is sorra kezdték el a meccseiket. Az U13 kategóriában, csakúgy, mint az Országos Junior Bajnokságon, a döntőig, az első kiemelt Kárai Botond és Czakó Vince menetelt. Fiatal koruk ellenére, hosszú látványos labdameneteket játszottak. Vincét és Botondot egész nap lehetett látni a pályán, amint volt egy szabad pálya, egymással játszottak. Az OB döntő most Vince nyerte a mérkőzést 3/1 arányban.

Az U19-es kategória a selejtező csoport lebonyolítása miatt egész nap zajlott. A táblára Mannheim Martin és Nagy Levente került fel. Papírforma aszerint az elődöntőbe a kiemeltek jutottak. Jeszenszki Zoltán Nagy Simon ellen egy ütközés során kisebb sérülést szenvedett, ami kihatott a további játékára. A másik elődöntő felnőtt válogatott szintet megközelítő színvonalon zajlott. A már múlt hétvégén jól teljesítő Takács Benedek győzelmét megnehezítette a hazai pályán játszó Simon Dániel. A döntőben nem volt kétséges Takács Benedek győzelme.

Püski Lénárd beszámolója.

A részletes eredmények megtekinthetőek a Versenynaptárban.

Share this post