Megrendezésre került az első SQUASHBEREK SATELLITE 1 PSA verseny Tatabányán!

Vasárnap rendezték meg Tatabányán az első PSA Satellite versenyt, amely az első állomása egy sorozatnak. 🏆 A versenyről a szervező, Janos Farkas beszámolóját olvashatjátok:

🗣 “Hosszú idő után rendeztek újra PSA versenyt Magyarországon. A jelenlegi, március 31-ig tartó pandémiás szabályok miatt három nemzetközi pontgyűjtő versenyt is rendeznek Tatabányán. Ennek az első felvonása ez a ‘satelite’ verseny volt.

Kettős céllal regisztráltuk ezt a sorozatot:

– Az első, hogy két magyar PSA játékosunk, Hannah (VR175) és Balázs (VR89) jelentősen ne csússzanak vissza a ranglistán.

– A másik pedig, hogy rajtuk kívül mások is kedvet kapjanak, kipróbálják magukat a nemzetközi színtéren is, ha ezt a vírushelyzet majd lehetővé teszi.

Természetesen az sem elhanyagolható, hogy bekerülünk a fallabda nemzetközi vérkeringésébe. Jómagam hiszek abban is, hogy sokan esetleg ebből a versenysorozatból újabb motivációt kapnak a további kemény munkához. 

A versenyek megrendezéséhez szükség volt regisztrálni 8-8 férfi és női játékost is, így jelenleg kis hazánknak 16 PSA játékosa van. Bevallom, ezt elég fura így kimondani, de a világ is jelenleg legalább ilyen fura.

Ami a fordulót illeti, remek kis mérkőzéseknek lehettünk tanúi. A lányoknál az egyik ágon Chukwu Hannah jutott a döntőbe Nagy Sári legyőzésével, míg a másik ágon egy végletekig kijátszott elődöntőben 2/2, 16/14-re Csókási Gabi nyert Kiss-Máté Csenge ellen. A döntőben Hannah magabiztos játékkal nyert 3/0-ra.

A férfi döntőben Kamocsai Bendegúz nyert Takács Benedek ellen, 3/0 arányban egy nagyon gyors, magas színvonalú mérkőzésen.

A PSA versenysorozatunk folytatása március 13-án a főverseny lesz, majd a záró forduló március 20-án. Elég sűrű a menetrend, de a pontokért bizony sokat kell dolgozni.” Gratulálunk a nyerteseknek, és sikeres felkészülést kívánunk a sorozat további állomásaihoz is!

Share this post