Sikeres kezdés az 1. Összevont versenyen

A hétvégén 30. születésnapját ünneplő City Squash Club rendezte az idei szezon első Összevont versenyét, amelyen az A, B, C és D kategória játékosai mérkőztek meg egymással. A versenyről Böhm Gabriella főszervező rövid beszámolója a következő:

A 30 éves City Squash Club rendezte hétvégén a szezon I. összevont ranglista versenyét, melyen összesen 53 versenyző vett részt.

A City Squash Club 1991. szeptember 11-én nyitott az ország első fallabda klubjaként és a hétvégi összevont versennyel összekötve szerettük volna az évfordulót megünnepelni. Szombaton a II. kerület polgármestere Őrsi Gergely nyitotta meg a versenyt, majd egy rövid légtorna bemutató következett. Szeptembertől az 1. pályánkon légtorna edzések is folynak, ebből kaptunk egy nagyon színvonalas ízelítőt.

Az A kategóriában a papírforma érvényesült. Farkas Balázs könnyedén nyerte meg a versenyt. A döntőben Szabóky Mártont fárasztotta ki. Harmadik Simon Dániel lett.

A C kategóriában szintén az első kiemelt Németh Dávid állhatott a dobogó tetejére. Legnehezebb ellenfélének a döntőben Szécsi-Páj Linda bizonyult. Egy izgalmas döntő szettes mérkőzést vívtak egymással. A bronz érmet Wiandt András érdemelte ki.

Sajnos a női mezőny most sem jött össze, de a hétvége alatt Chukwu Hannah, Kiss-Máté Csenge, Szécsi-Páj Linda és Hende Katalin is megmérettette magát eredményesen a férfiak mezőnyében.

Vasárnap a B és D kategóriában egy 16-os tábla került kijátszásra. A B kategóriában Takács Benedek szett veszteség nélkül nyerte meg a versenyt, talán Rózsa Barnabás tudta a legjobban megszorítani az elődöntőben. A másik elődöntő is színvonalas csatát hozott, Makra Roland 3/1-re győzött Szebenyi Péter ellen. A bronz meccset Rózsa Barnabás nyerte meg, ő állhatott még fel a dobogóra.

A D kategóriában az egri Gulyás Bence érdemel elismerést. A 4 közé jutásért Hende Kati ellen fordított 0/2-ről, majd a döntőben Dávid Viktor ellen sikerült nyernie szintén 2 szett hátrányból.

Köszönjük mindenkinek, aki eljött és megemlékezett az évfordulóról. Szegedről, Egerből, Sopronból, Tatabányáról, Szolnokról is érkeztek versenyzők. Szendvicsekkel, palacsintával, sütivel és tortával készültünk.

Köszönjük a masszázs felajánlást Stéger Máté masszőrünknek. Minden kategória győztese jelentkezhet nála egy teljes masszázsra.

Reméljük sok versenyzőnek, amatőrnek tudtunk kellemes emlékeket szerezni a 30 év alatt. Szeretnénk továbbra is meghatározó szereplői maradni a magyar squash életnek.

Ránk számíthattok a jövőben is!

Végeredmény:

A kategória: 1. Farkas Balázs 2. Szabóky Márton 3. Simon Dániel

B kategória: 1. Takács Benedek 2. Makra Roland 3. Rózsa Barnabás

C kategória: 1. Németh Dávid 2. Szécsi-Páj Linda 3. Wiandt András

D kategória: 1. Gulyás Bence 2. Dávid Viktor 3. Kosztolányi Tamás

Részletes eredmények a versenynaptárban!

Share this post