Mozgalmas hétévégén, izgalmas eredmények születtek

Vasárnap az ország számos pontján játszottak a hazai ranglistás és amatőr sportolóink, a legmagasabb kategóriások (A) az Omega Sportcentrumban, a B-kategória versenyzői MyDay Sportközpontban, a C-kategória a Budaörsi Squash Központban, a D-szintű versenyzők Öntöde Squash Clubban és az amatőr játékosok a Squashberek Sportközpontban ütötték a labdát. Az eredmények megtekinthetők a Versenynaptárban. Az amatőr és A-kategóriás versenyről megkaptuk a beszámolókat, közzé tesszük, köszönjük:

  1. Amatőr Bajnokság, 2. forduló, Squashberek, Farkas János beszámolója:

Vasárnap került megrendezésre a szövetség által kiírt, amatőr körverseny második fordulója, Tatabányán a Squashberek Sportcentrumban. Huszonegy nevezés érkezett, köztük öt helyi játékos is, akik nem is szerepeltek rosszul. Jöttek Szegedről, Debrecenből , Székesfehérvárról, Budapestről is versenyzők és egy női nevező is, aki jól megizzasztotta férfi társai dolgát. Nem véletlenül nyerte meg az első fordulót. Négy pályán, a főág és a vigaszág is három nyert játszmáig lett megrendezve, hiszen tudjuk, az amatőrök fáradhatatlanok és lelkesedésük határtalan. 

Végül a helyezettek és a továbbjutók:

1- Farkas Dániel

2- Katona István

3- Döbörhegyi Balázs 

4- Jámbor Ákos

Továbbjutott még : Labovszki Ferenc, Fonyodi Szilveszter , Sárai Viktor és Bodis Bence 

Gratulálok mindenkinek, sok sikert a döntőben.

A-kategóriás ranglista verseny_Omega Sportcentrum, Udvardi Leonóra beszámolója: Százhalombattán került megrendezésre a férfi „A” kategóriás, már az új versenyrendezési szisztémában megrendezett verseny. Ezen a helyszínen versenyeztek volna a hölgyek is, de sajnos a női forduló érdeklődés hiányában ismét elmaradt. (Zárójelben szeretném megjegyezni, hogy lányok gyerünk már!!!!) Így mindössze 10 indulóval családias hangulatban kezdtünk meg két pályán a fordulót. Voltak fiatalok, de szerencsére az „idősebb” korosztály is képviseltette magát. Mindjárt az első körben kezdett körvonalazódni, hogy a fiatalok már bizony komoly fejfájást okoznak. Első körös vereségükkel Török Zoli és Kirner Ricsi  a vigaszágon dönthették el, hogy ki a jobb. A főtáblára két tapasztaltabb játékos és hat fiatal került be. Az elődöntők, ahogy vártuk is igazi csatákat hoztak. Szabóky Marci 3-0 arányban kerekedett Szebeni Peti fölé, a másik ágon viszont Takács Beni több mint 1 órás meccsen döntő szettben tudta csak felülmúlni Simon Danit. Le a kalappal előttük! Nagyon komoly meccset láthattunk tőlük. De le a kalappal Szabóky Marci előtt is, aki még mindig tudja tartani a lépést.

A végeredmény:

  1. Takács Beni
  2. Szabóky Marci
  3. Simon Dani
  4. Szebeni Peti
  5. Nagy Simon
  6. Bíró Balázs
  7. Lóczy Attila
  8. Sáli Barnabás
  9. Kirner Ricsi
  10. Török Zoli

Szeretném még megemlíteni Sáli Barnabást, aki a mezőny legfiatalabb játékosaként igazán szép játékot mutatott be, remélem a jövőben még sokszor lesz szerencsém látni őt játszani. És külön köszönet Farkas Balázsnak is, aki kilátogatott a versenyre, segítette, jó tanácsokkal látta el a versenyzőket és még játékvezetést is vállalt!

Share this post