Összevont ranglista verseny az RSC-ben

A 4. összevont ranglista versenyre a Rózsadomb Squash Clubban gyűltek össze a megmérettetésre jelentkező versenyzők. Öröm volt látni, hogy régen látott nagyszámú játékos érkezett a versenyre még úgy is, hogy a sorsolás után néhányan visszamondták a nevezésüket megbetegedés miatt. Szombaton a “B” – “D”, vasárnap az “A” – “C” kategória mérkőzései kerültek megrendezésre. Üröm az örömben, hogy a “Női” kategória megfelelő számú nevező hiányában törölve lett.

A képhez tartozó alt jellemző üres; D-kat-dobogo-1024x906.jpeg a fájlnév

“D” kategória

A versenyen résztvevők erőviszonya kiegyenlített volt. A döntőben egy olyan játékos diadalmaskodott, akinek ez volt életében az első hivatalos verseny. A végeredmény:

1. Lázár Béla
2. Bencsik Róbert
3. Karanyicz Balázs

“B” kategória

Az eredményeken ugyan nem mindenhol látszik, de végig nagy csatákban dőltek el az egyes meccsek eredményei. Sajnálatos módon egy komoly sérülés miatt Szilvássy Leventének idő előtt befejeződött a verseny. Ezúton is mihamarabbi felépülést kívánunk Neki!

A képhez tartozó alt jellemző üres; B-kat-dobogo-1024x971.jpeg a fájlnév

Az előzetes esélylatolgatásokat nem meghazudtolva, a négy legerősebb játékerőt képviselő versenyző jutott az elődöntőbe, ahol a papírforma beigazolódott. A döntőbe bejutott 2 játékos magas színvonalú mérkőzésének végén a kevésbé fáradt fél örülhetett. A végeredmény:

1. Nagy Simon
2. Tóth Miklós
3. Sáli Barnabás

“C” kategória

Ebben a kategóriában volt a legkiegyenlítettebb a mezőny, amit a szoros eredményeket hozó mérkőzések is mutattak. Az elődöntőbe itt 6 bejutása volt várható azzal a csavarral, hogy ebből 3 résztvevő egy ágra került a sorsolást követően.

A képhez tartozó alt jellemző üres; C-kat-dobogo-1024x979.jpeg a fájlnév

A versenyt végül a legkiegyensúlyozottabb játékot mutató versenyző nyerte. A végeredmény:

1. Tremmel Gábor
2. Hannák Gábor
3. Örfi Péter

„A” kategória

Ugyan a magyar élmezőny kissé foghíjasan képviseltette magát a versenyen, am ezt a mérkőzések nézői hamar elfelejthették. Nagy küzdelmek, hihetetlen labdamenetek, azaz igazi squash a pályán. A hétvége legnagyobb meglepetését is ez a kategória szolgáltatta, Chukwu Hannah 3-2 arányban legyőzte Szabóky Mártont.

A képhez tartozó alt jellemző üres; A-kat-dobogo-1024x865.jpeg a fájlnév

A mezőnyt látva itt is megjósolható volt a legjobb 4 játékos, de hogy ki lesz a győztes, az végig nyitott kérdés volt. A döntőbe végül a 3 és 4 kiemelt jutott, hogy a hétvége megkoronázásaként egy végletekig kiélezett, hatalmas iramú, hihetetlenül látványos labdamenetekkel tűzdelt mérkőzésen győzzön az éppen jobb. A végeredmény:

1. Kamocsai Bendegúz
2. Takács Benedek
3. Szebeni Péter

Köszönjük a megjelenteknek a részvételt. A sérülteknek jobbulást, mihamarabbi felépülést kívánunk! Reméljük, a következő versenyen még több résztvevővel találkozunk!

Szász Miklós beszámolója

Share this post