EB U19 utolsó nap – Hannah Ezüstérmet szerzett!

Az utolsó napon Martin kezdett 13.45-kor, görög fiú ellen. Martin “megérkezett” a versenybe, magabiztos játékkal, szettenként 1 hibával, simán hozta a mérkőzést 3-0 (11-6, 11-3, 11-1) arányban. Nem kellett extrát hozni, csak játszani a saját tempóját, így a görög srác csak kapart a labdák után. Így végül Martin 53. lett a versenyen. Azt gondolom, a tudása alapján előrébb kellene lenni, de ilyen a sport és 3-2 győzelem/vereség aránnyal nem kell csüggedni! Szép volt!

Barna folytatta időrendben, 14.30-kor. Hazai holland játékossal kellett megbirkózni. Már az első szett után látszott, hogy nem lesz könnyű, mivel a holland fiú lábbal ott volt a labdákon és nem igazán ütött hibát, mi viszont annál inkább. A sok ki nem kényszerített hiba pedig okozott egy kis feszültséget is Barniban, ami nem segített, az első szett 10-12 oda. Megbeszéltük, hogy türelmesebben kell játszanunk, nem siettetjük a pontokat illetve, hogy megpróbáljuk forgatni többet a játékot a bal kezes fiú ellen. Ez olyannyira jött, hogy 11-3 ide. Kicsit meg is nyugodtunk, ami jót tett a játékunknak. A harmadik szett újra szorosra sikerült, javult az ellenfelünk játéka, többet vitte előre a labdát, ráadásul pontosan, de még mindig sikerült hoznunk 14-12-re, 2-1 ide. Ugyanígy folytatta az ellenfél a negyedik szettben, ahol mi segítettünk is azzal, hogy lepontatlanodott alapjátékunk. 2-2 szett arányban. A döntő szettben annyit kértem Barnitól, hogy próbáljon töbett forogni vele, lépjen feljebb a T-n, és ha ő előre viszi azt kontrázzuk meg. Sikerült is, 3-2 ide, nagy küzdéssel, 1 óra 5 perces meccsen. 43. hely! Szép volt!

Hannah meccsét is nagy izgalommal vártuk. Néztem az angol lányt előző napokon, technikás, sokat ejt, fizikálisan is rendben van. Én azért azt gondoltam, hogy nem lehetetlen megfogni, ráadásul pont azzal kell, ami Hannah erőssége, edzései fő pontja, ez pedig a hosszú játék. Nem akartunk lehetőséget adni az ellenfélnek, hogy előre támadjon. Ez nagyjából a szettek közepéig sikerültek is, addig általában mi vezettünk. Ott azonban elfogytunk lábbal, elkezdtünk rengeteg hibát ütni és sajnos nem lett jó vége. 11-5,11-5,11-5 szettekkel, 3-0 oda. Hannah talán nem élete játékát hozta, de nem is volt könnyű dolga. Lehetne elemezni a meccset, talán fogjuk is, de most nem erről kell beszélni. Inkább arról, hogy nagyon büszke vagyok rá hiszen még soha, azaz soha nem volt U19 lány döntősünk EB-n. Hannah, legyél te is az magadra! Szép volt!

Ma (szerdán) pedig pihenő napunk volt, amire a szervezők készültek egy kis meglepetéssel. Elvittek mindenkit az eindhoveni vidámparkba, ami egy egész napos közös program volt így, már Kendével együtt. Azt kell mondjam, hogy jót tett mindenkinek kicsit kikapcsolni, ráadásul a szabadban. Persze mindent (is) kipróbáltunk, fantasztikus volt!

Holnap kezdődik a csapat EB, a sorsolásunk szerint 10.00-kor kezdünk Svájc ellen, majd 15.00-kor Hollandia ellen folytatjuk. Pénteken pedig Horvátország lesz az ellenfél. Velük vagyunk egy csoportban, a csoport első kettő megy a legjobb 8 közé, csoport utolsó kettő pedig 9-16 között folytatja!

Az egyéni EB-n való minden fajta támogatásért hálás vagyok, a teljes csapat nevében!

Share this post