EB U19 csapatbajnokság – Első nap

A Csapat EB sorsolása úgy hozta, hogy Svájccal, Horvátországgal és Hollandiával kerültünk össze egy csoportba. A csoport első két helyezettje folytatja a legjobb 8 között, az utolsó két helyezett pedig 9-16 között. Minden napra kisorsolták, hogy milyen sorrendben játszanak a játékosok, csütörtökön a következő volt: lány, fiú egyes, fiú kettes.

Úgy gondoltam, hogy Hollandia a legerősebb, Horvátország fogható, Svájc pedig ki-ki meccs tud lenni. Így adott esetben még a 8 is meg tudna lenni. Svájccal kezdtünk, ahol a mai napon a lány játékosok kezdtek. Hannah magabiztosan hozta is, kicsit fáradtan mozgott, de nem volt gond. Utána jött a fiú egyes, Martin játszott. Jól is kezdtük az első szettet, egy igen nehéz ellenféllel szemben, 7-11 lett. A második szett sajnos gyorsan elment, nem voltunk taktikailag fegyelmezettek. Viszont a harmadikban nagyon pontosan kezdtünk, azonban 3-0-ás vezetésnél egy ütközés után fel kellett adnunk a mérkőzést. Barna következett, azzal a svájci fiúval, akivel játszott az egyénin is. Megbeszéltünk dolgokat, talán némi fáradtság okozta, hogy most kevésbé tudunk odafigyelni rá. Az utolsó szett már rendben volt, de a végén megint jöttek a hibák, így 0-3 szett arány lett. Ezzel Svájccal szemben alulmaradtunk.

Délután a hazaiak ellen léptünk pályára. Megint a lányok kezdtek, Hannah gond nélkül tudta irányítani a játékot, így tudott is kicsit tartalékosabban mozogni, 3-0 ide. Martin tudott játszani, hál’ istennek nem volt nagy a baj, illetve a franciák fizioterapeutája segített, megnézte, bekötötte, véleményt mondott. Martin talán a legjobb meccsét játszotta összességében a tornán, fegyelmezett volt, betartotta amit beszéltünk. Sajnos a ki nem kényszerített hibák el tudták dönteni a szetteket, de ettől függetlenül tisztes helytállás volt. 0-3 oda. Barnit most pihentettük, hiszen nem rég játszott az egyénin egy 5 szettes meccset, plusz délelőtt a svájciak ellen is kimozogta magát. Kendére került a sor. Mivel minden tőle telhetőt megtett, így nem lehet rá panasz, egy kicsit szoknia kell még a közeget és a stresszt. A labdamenetekben nem igazán tudtuk átvenni az irányítást, vagy csak egy-egy momentumig. Most jobb volt a holland, 0-3 oda.

Utólag lehet, hogy fordítva kellett volna összetennem a csapatok ellen a felállást, persze nem tudtuk, ki milyen játékerőt képvisel. Így azonban 9-16 között folytatjuk, de Horvátország esetleges legyőzésével könnyebb ellenfelet kapnánk a folytatásban. Mindent meg is fogunk tenni ennek érdekében!

Tegnap este volt egy kis szabadidőnk, ami jót tett a csapat hangulatának, összetartásának. Megpróbáltuk kihasználni az időt a nemzetközi kapcsolatok ápolására is, hisz ez is nagyon fontos egy ilyen eseményen. Továbbra is hálásan köszönjük a rengeteg üzenetet, biztatást, szurkolást!

Kohlrusz Balázs beszámolója

Share this post