EB U19 csapatbajnokság – harmadik nap

A mai napon Dánia várt ránk délelőtt 10.00-kor. A tét nem csak az volt, hogy 9-12 között folytassuk (ne pedig 13-16), hanem a vesztes csapat “bye”-t kapott délután, azaz nem volt meccse. Mi pedig szerettünk volna délután is játszani! Martin, Barna, Hannah sorrend volt ma.

Martin jól kezdett, vezetett is a szett 3/4 részében, de a végjátékban többet hibázott. A második szett gyorsan elment, kicsit kint maradtunk még a szett szünetben, legalábbis fejben. A harmadik szettre megint vissza jöttünk, azonban most jobb volt a dán ellenfél, 0-3.

Barna jött, ha veszít, Hannah meccsének már nincs tétje. Az első szettben adtuk a röpte lehetőségeket a srácnak, aki élt is vele, szépen elrakta előre a labdákat, 7-11. A másodikban már jóval kevesebb lehetősége volt erre, fonák oldalon pontos egyenesekkel játszott Barni, sikerült maga mögé szorítani, és ahogy mondják, türelem rózsát terem, 11-8 ide. Folytattuk nagyon pontos hátrákkal, több kereszttel forgatva, 11-1 ide! A negyedik szettben is ez volt a terv, de javult az ellenfél is és egy nagyon szoros szettben nyert is, 11-13. Jött a döntő szett, éreztük, hogy elfáradt a dán, csak türelmesnek kellett lennünk, nem ütve könnyű hibákat és ha előre kaptuk a labdát bátran vissza is ejtettünk. Szerencsére Barna fegyelmezetten játszott és 11-6-ra hozta is, ezzel egyenlítettünk.

Hannah meccse döntött, ismeretlen lánnyal szemben. Azonban a különbség akkora volt köztük, hogy nincs túl sok mindent elemezni rajta, Hannah stabilan, kérdés nélkül lehozta. Így megvertük a nálunk magasabban kiemelt Dániát!

Délután Skócia következett. Mivel Barnából sokat kivett a délelőtti meccs, most ő pihent és Martin, Kende, Hannah játszott. Be kell ismerni, ők magasabb játékerőt képviselnek mint mit, egyelőre. A fiúk küzdöttek derekasan, de nem sikerült hozni se az egyes, se a kettes pályát. Viszont azt gondolom mindketten fel tudják használni ezeket a meccseket, hogy tanuljanak belőle és még jobb játékossá váljanak. A végén a lány pálya még lejátszotta 2 nyert szettig tét nélkül, ezt egyébként hoztuk is. Ezzel a vereséggel a 11-12. helyért játszunk holnap, Csehország ellen.

Ígérjük, igyekezni fogunk!

Kohlrusz Balázs beszámolója

Share this post