A és C kategóriás verseny Nyíregyházán

Hétvégén, Nyíregyházán került megrendezésre az ANICO KÉSZHÁZAK KFT által szponzorált 4. A kategóriás és 4. C kategóriás ranglista verseny. Három spanyol játékos is ellátogatott hozzánk, Augusto Ortigosa Perez (PSA 178), Pedro Rios (aki a spanyol fallabda szövetség elnöke és a nemzetközi senior ranglista +60 korosztály 4. helyét foglalja el) és fia Pedro Rios Junior. A versenyen szerény véleményem szerint rekordszámú néző volt, még Debrecenből és Miskolcról is érkeztek nézők.

A C kategóriában 20 versenyző kezdte meg a küzdelmeket. A két spanyol versenyző a selejtezőből indulva meg sem állt a dobogóig. Az alsó ágon egész az elődöntőig hibátlanul menetelve (mindketten szettveszteség nélkül) a döntőbe jutásért kellett megküzdeniük egymással ahol a rutinosabb apa 3/0 arányú győzelemmel jutott a döntőbe. A felső ágon az elődöntőbe szintén mindkét játékos szettveszteség nélkül érkezett. Az egyre jobb formába lendülő Gulyás Bencének az ereje itt csak egy szett megnyerésére volt elegendő Pásztor Gergellyel szemben, így Geri jutott a döntőbe 3/1 es győzelemmel. Bencének a harmadik helyért vívott küzdelemben szintén csak egy szett jutott, így a harmadik helyet 3/1 es győzelemmel Pedro Rios Junior szerezte meg. A döntőben egy végletekig kiélezett mérkőzésen Gerinek sikerült nyernie 3/2 es arányban az idősebbik Pedro ellen és így az apa és fia elé felállhatott a dobogó legfelső fokára. A vigasz ágat Lacziko Krisztián nyerte meg.

Az A kategóriában, az első körben a ranglistának megfelelően mindenhol a jobban rangsorolt játékos 3/0 arányú győzelemmel jutott tovább. Az első elődöntőben Püski Lénárd egy könnyebb 3/0 ás győzelmet aratott Szabóky Márton ellen, míg a másik mérkőzésen a nézők nagy örömére hatalmas küzdelmet láthattunk Augusto és Simon Dani között. Az eredmény 3/0 Augustónak. De ha már azt is hozzáteszem, hogy ez az eredmény 65 perc akkor mindenki elgondolhatja milyen meccset láthattunk. Minden szettben 7-7-ig fej-fej mellett haladtak a fiúk, de Augustónak a szett végi koncentrálás mindig jobban sikerült így ő jutott a döntőbe. A harmadik szett vége felé sajnos a spanyol fiú bokája kifordult és ápolási szünet is kellet, de sikerült folytatnia a mérkőzést. A harmadik helyért Marci és Dani csatázott, ahol Danin látszott, hogy sokkal fáradtabb (sokat kivett belőle a spanyol fiú elleni meccs), és ezt Marci is megérezte, de nem sikerült nyernie Marcinak, Dani 3/2 arányban behúzta a bronz csatát. Az A döntőt mindenki nagyon várta nem véletlenül. Szenzációs játékot láthattunk, az ezen a szinten már sokszor látható kiszorításokkal, blokkolásokkal(ami természetesen vitákra is adott okot), de mindezek mellett nagyon élvezetes iramú jó mérkőzés volt. Lénárd 2/1 es megérdemelt vezetésénél Augusto jelezte, hogy lejátssza az utolsó szettet, de a lába a rossz lépés miatt már nem tudja ezt a tempót biztosítani neki. A győzelmet így 3/1 arányban Püski Lénárd szerezte meg. A vigasz ágat Rózsa Barni nyerte egy szoros 3/2 es meccsen Rácz Laci ellenében.

Én azt láttam, hogy a két válogatott játékosnak nagyon jó felkészülési lehetőség volt ilyen tudású játékossal játszani pár nappal az EB előtt. Sajnáljuk, hogy a többiek nem éltek a lehetőséggel, és nem indultak a versenyen! Hatalmas köszönet még egyszer az ANICO KÉSZHÁZAK KFT-nek a verseny támogatásáért!

Bottyán István beszámolója

Share this post