Csapat Európa-bajnokság Divízió 1 -3.nap – Takács karrierje legnagyobb skalpját szerezte

Krajcsák Márk szövetségi kapitány harmadik napi értékelése:

“Az idei Eb egyik legnagyobb meglepetését okozta a szegedi játékos miután 3/1 arányba legyőzte a vr. 86. helyezett Ivan Perez-t. Ezzel nemcsak magának, a csapatnak is értékes győzelmet szerzett, mert így a finnek már nem tudnak megelőzni minket, vagyis legrosszabb esetben a 8. helyen zárjuk a kontinensviadalt. Ez volt a minimálisan kitűzött célunk a verseny előtt.

Ez egyébként az eddigi rekordunk beállítása lenne (2019), amit csak egy esetben tudunk megdönteni, ha holnap Skócia együttesét 4-0 arányban legyőzzük. A csapatból senkit sem érdekel, hogy papíron jobbak nálunk, a nyomás rajtuk van, tartalékolni pedig már nincs okunk.

A többi meccset nézve Farkas nem bírt Pajares-szel. Szorosabb meccset vártunk, de a spanyol jól tudta hatástalanítani Balázs taktikáját és fittebben játszott.

Én a spanyol négyest akartam megverni, de se a hosszú labdamenetek, se a lassítás nem jött be. Célom az volt, hogy az ellenfelem türelmét teszteljem és várjak arra, hogy hibázzon, de ezek a hibák vagy elmaradtak, vagy annyira későn jöttek, hogy felőrölt fizikálisan. Jelentősen többet vártam magamtól, de sajnos ez a sebesség már csak ennyire volt elég. Vagy ez a realitás, vagy elrontottam a felkészülésemet.

Püski nagyon nehéz ellenfelet kapott Lopez személyében, de partnere volt a spanyolnak és koncentrációja, taktikája is jobb volt mint a korábbi meccseken. A PSA rutin és sziklaszilárd kondi viszont túlságosan nagy előnyt jelent, ezt behozni már csak a nemzetközi porondon lehet.

Ez a spanyol csapat ma jelentősen jobb volt nálunk, de meggyőződésem, hogy nem sokáig. Idén már biztosan kiesünk, de két év múlva visszavághatunk nekik egy nagyon fiatal, de már tapasztaltabb és erősebb magyar válogatottal.

Balázs két év alatt túl kell nője Pajares-t, Simon és Takácsnak pedig minden adott, hogy ideális úton haladjanak Amerikában.

Kamocsai, Püski és az újonnan feltörekvő játékosok között pedig elég nagy harcot tippelek két év múlva és az fog dönteni, hogy ki lesz az, aki jobban akarja és többet tesz a bekerülésért.

Elvégre arra számítok, hogy jövőre újra jó eséllyel juthat fel a csapat (első, vagy második kiemelt lesz), így a motiváció ott kell legyen a magyar élmezőnyben, hogy az első osztályban bizonyíthasson.

Tudom, idén nem volt teljesen egyértelmű a bekerülésnek a feltétele, ami az Amerikában tanuló két fiú miatt alakult így, de a jövőben találni fogok megoldást erre a kérdésre.

Már amennyiben a Szövetség igényt tart a munkámra a jövőben.

Holnap Skócia otthoni idő szerint 10:30-as kezdéssel. Lássuk sikerül e megdönteni az eddigi magyar rekordot.”

Az eredmények:
▪️ Farkas Balázs – Iker Pajares Bernabeu 6-11, 3-11, 6-11
▪️ Püski Lénárd – Edmon Lopez 8-11, 5-11, 6-11
▪️ Takács Benedek – Ivan Pérez 11-8, 11-8, 4-11, 11-6
▪️ Krajcsák Márk – Pascal Gomez 5-11, 8-11, 5-11

Share this post