Nyíregyházi Junior tábor

Idén is egy újabb sikeres edzőtábor ért véget Nyíregyházán, Bottyán István szervezésében.

A TOP játékosok mellett sok válogatott junior is részt vett a felkészülésen, amit ismét Neill McCarron spanyol vezetőedző tartott, de ott volt edző szerepben Tóth Miklós és Krajcsák Márk is. Most őket kérdeztük.

Neill McCarron “Ismét remek tábort tudhatunk magunk mögött. Köszönöm a szervezést Pistinek, aki már a 3. alkalommal szervezte meg ezt a tábort.

Az első években még csak felnőttek voltak, most pedig már legnagyobb számban a junior válogatott játékosok, junior versenyzők vettek részt az 5 napos táborban. Folyamatosan fejlődünk és több edző bevonásával dolgozunk. Remélem jövőre is sikerül összehozni, hiszen az előttünk álló szezonra szuper felkészülést jelent.”

Krajcsák Márk “Hosszú évek után újra több napot töltöttem a nyiregyházi edzőtáborban. Anno a felkészülésem egyik hetén olyan top játékosokkal edzettem itt, mint például a szlovák bajnok Tóth Tamás, vagy a magyar válogatott Welesz Balázs és Boros Dávid.

Már akkor is mindig kellemes élményekkel gazdagodtam és ez most sem volt másképp.

A napi 6 órás edzőtábor két csoportra volt bontva, az edzők pedig mindig 4 pályán dolgoztak a javarészt junior válogatott játékosokkal.

A színvonal egészen meglepett, nem számítottam arra, hogy ennyire képzettek, figyelmesek és szorgalmasak lesznek, kellemes csalódást okoztak.

Az edzőtábor tematikája minden nap más volt, ami többnyire játékból próbálta megközelíteni a helyzeteket. Úgy érzem sikeres táboron vagyunk túl, ahol sokat tanultak és fejlődtek a fiatalok.

Bottyán István vezetésével kiváló tábort szervezett Nyíregyháza, ahová ha szükség van rám, a jövőben is szívesen térek vissza.

Ezzel Szeged után a második táboron vagyok túl a nyáron. Mind a két helyszínen borzasztóan elfáradtam a végére, de megérte, mert nagyon élveztem.”

Tóth Miklós “Megtisztelő volt részt venni a táborban. Élmény volt megtapasztalni, ahogyan az elit junior játékosok és edzők teljesítik a nagyszerűen összeállított programot, sokat tanultam. Köszönöm Bottyán Istvánnak a szervezést!”

Sok sikert kívánunk a junioroknak a 2023/24 szezonra!

Share this post