Beszámoló

A múlt hétvégén sikeresen lezajlott az Országos Csapatbajnokság négy osztályának I. fordulója. Most a beszámolókat olvashatjátok osztályonként.

I. osztály – Farkas János

Az I. osztály I. fordulójának a tatabányai Squashberek adott otthont. Az idei szezonban kilenc csapat méretteti meg magát, sajnos a tavalyi dobogósok közül a BLE csapata nem indult. Esélyeshez méltóan a CSC és a hazai Squashberek csapata egyaránt 9-9 ponttal zárt, ők mindketten a végső győzelemre is esélyesek lehetnek. Volt egy-két csapat, akik bizonyos okok miatt csak három fővel tudtak kiállni, de becsületesen helytálltak.

II. osztály – Hoffmann Péter

Százhalombattán rendezték meg a II.osztály első fordulóját, ahol a juniorokkal teletűzdelt BLE hozta el a 9 pontot egyedüliként. Szoros mérkőzéseket játszott a Top Challenge I. csapata, de előbb 1 szettel a testvércsapat Top Challenge II-től kapott ki, majd később pontokkal maradt alul a 2 mérkőzéséből 2/2 győzelemmel rajtoló Tisza Squash SE-től. Már az első forduló után kicsit körvonalazódik, hogy mely csapatoknak kell a bent maradásért küzdeni és mely csapatok juthatnak fel magasabb osztályba.

III. osztály, 1. hétvége – Mihály László

Pécsett első alkalommal került megrendezésre csapatbajnokság. A III. osztály első fordulójának a Pécsi Sasok Mozgásközpont adott otthont. Három csapat, a Pécsi Fallabda SE I. és a Pécsi Fallabda SE III., valamint a Go Ahead SC SE II. mérkőzött meg a hétvégén. A pécsiek I. csapata 4:0, a Go Ahead II pedig 3:1 eredménnyel zárta a pécsiek frissen harmadosztályba jutott III. csapata elleni meccset. A PFSE I. és a Go Ahead II. szoros küzdelme 2:2 eredménnyel zárult, de egyetlen szettel a tavaly 2.osztályban szerepelt budapesti csapat bizonyult jobbnak, így ők 5, míg a PFSE I. 4 pontot gyűjtött be.

III. osztály, 2. hétvége – Bottyán István

Egerben a III. osztályból 4 csapat találkozott. Sajnos a szegedieknek nélkülözni kellett az egyes számú játékosokat sérülés miatt, így a napot egy győzelemmel zárták. A két frissen feljutó csapat, az Anico Készházak nyíregyházi csapata és az Eger Se miskolci csapat megint nem bírt egymással és ugyan úgy mint előző évben, hajszállal, de a Miskolci csapat nyert. A végén a miskolci csapatnak csak ez a két pontja lett, míg a nyíregyházi fiúk 5 ponttal zárták a napot. A nap győztese a Békéscsabai F.I.T.S.E. lett minden meccset behúzva, bár egy pontosztozkodásos meccs is volt, de így is magabiztos 8 ponttal zárták a versenyt.

IV. osztály – Nagyiványi György

A IV. osztály első fordulójának a Head Squash Club adott otthont. Olyan jeles játékosokat is láthattunk “kúszni-mászni”, mint a korábbi válogatott Welesz Balázst. Határozottan állítható, hogy a színvonal évről évre emelkedik. Szoros a mezőny, az biztos hogy az első forduló után még semmi nem dőlt el. Minden csapat mehet a feljutást jelentő helyekért.

Share this post