Polish Junior Open – Beszámoló

Az elmúlt hétvégén Lengyelországban, Wroclawban került megrendezésre a Polish Junior Open, ahová népes csapattal érkeztek a magyar játékosok és nem is akármilyen eredményekkel zártak! Sok játékosunk végzett a legjobb 10 között, de mind közül kiemelkedik a 9 éves Kosztyu Alex teljesítménye, aki az U11-es korosztály bajnoka lett!

“Nagyon vártam életem első nemzetközi versenyét, végre nagy meccseken küzdhettem a saját korosztályomban. Nagyon élveztem a versenyt, alig várom a következőt!” – Alex

A csapat legfiatalabb lány tagját, Kun Krisztinát is megkérdeztük az élményeiről, aki a 12. helyen végzett.

“Rengeteg élménnyel és sok tapasztalattal tértem haza Lengyelországból. Ez volt a harmadik, de eddig a legrangosabb versenyem, amin próbáltam a maximumot kihozni magamból. A négy meccsemből egyet sikerült megnyernem, de volt olyan, ahol öt szettet játszottam egy lánnyal, akitől korábban 3 szettben alul maradtam. Összességében nagyon jól éreztem magam, sikerült új barátokat is szereznem, a csapat többi tagja pedig minden meccsemen szurkolt, ami sok erőt adott.”

A magyar alakulat végeredményei:

U11 – Kosztyu Alex 1.

U13 – Kun Krisztina 12.; Lőrinczi Ákos 7.; Weiner Miksa 10.; Németh Norton 24.

U15 – Kovács Brigitta 21.; Czakó Vince sajnos a negyeddöntőben lesérült, jobbulást kívánunk neki!; Kárai Botond 7.; Sáli Máté 26.; Sebestyén Dániel 37.

U17 – Zsoldos Lili 16.; Pescarescu Tamara 15.; Tömösközi Janka 20.; Gulyás Attila 53.; Hegyi Dániel 43.; Vida Benjamin 31.; Matuszka Marcell 37.; Németh Nándi 26.; Sáli Barna 7.

U19 – Szabolcsi Márk 26.; Orbán Dániel 34.; Komlódi Regő 7.; Makra Máté 35.

Gratulálunk mindenkinek! 👏🏼

Share this post