OXO Holdings Diákbajnokság

Idén is a City Squash Club adott otthont a 2024-es Diákbajnokságnak, melyet évet óta az Oxo Holdings támogatásával rendezünk meg, köszönet érte Oszkó Péternek.

Böhm Gabriella klubvezető beszámolója:
65 játékossal, 3 leány és 5 fiú kategóriában érkeztek nevezések U11 és U19 közötti korosztályokban. Délelőtt a kisebbek, délután a nagyobbak léptek pályára, reggel 9 órától este 7 óráig tartottak szünet nélkül a mérkőzések. A gyerekek rokonaival, barátaival, edzőivel, érdeklődőkkel egész nap telt ház volt a Marczibányi téri klubban.
Sebestyén Fanni U19-ben egyedüli leányként jelentkezett, női ellenfelek híján a fiúk mezőnyében mérettette meg magát és alig maradt le a dobogóról, szívből gratulálunk neki.
A legnépesebb mezőny az U13-as fiúknál jött össze. 18 nevezés érkezett, sajnos ketten végül lebetegedtek, így 16-an léptek pályára, többen első versenyükön.
A házigazda City Squash Club adta a legtöbb nevezőt, 11-en vállalták a megmérettetést, sokan először versenyeztek és mindenki élményekkel fejezte be a napot. Legeredményesebb versenyzőnk U11-ben Hegedűs Norbert lett, aki ezüstérmet szerzett.
A legeredményesebb egyesület címet a Budaörsi Labdaegylet érdemelte ki, akik az öt fiú kategóriából négyet megnyertek.
Kisebb meglepetésekkel a leányok szolgáltak. U15-ben a sokat fejlődött Dévényi Flóra legyőzte a talán esélyesebbnek számító Kovács Brigittát a döntőben, U17-ben az egri Szűcs Boglárka most először tudott nyerni Zsoldos Lili ellen döntő szettben, így Flóra és Bogi állhattak a dobogó tetejére és vehették át a kézzel festett ajándék vázát.
Érdekesség, hogy a Celldömölki Szent Benedek Katolikus Általános Iskolából 6 junior is érkezett. Az iskola saját pályáján Nagy Feri készíti fel a gyerekeket és az iskola igazgatója kisbusszal hozta el őket nem először. Jó lenne még sok-sok iskolában saját pálya és ilyen lelkes hozzáállás!
Köszönet az edzőknek, akik vállalják a gyerekekkel való foglalkozást, felkészítést, személyes jelenlétet. Egerből Divéky Anna, Tatabányáról Farkas Jani, Százhalombattáról Király Zsolt, Budaörsről Lőrinczi Attila, Szegedről Bednár Laci, Debrecenből Krajcsák Márk, Celldömölkről a már említett Nagy Feri, a fővárosból Weiner István, Tamásy Ábel, Szombati Edina, Hornyák Péter, Püski Lénárd volt jelen és segítette a gyerekek versenyzését.

Szerencsére komolyabb sérülés nem történt, nagyon sportszerűen, jó hangulatban telt a nap.

Dobogósok:
Lányok:
U13: 1. Kun Krisztina, 2. Győrvári Lilla, 3. Vass Panna
U15: 1. Dévényi Flóra, 2. Kovács Brigitta, 3. Poczok Luca
U17: 1. Szűcs Boglárka, 2. Zsoldos Lili, 3. Mohammad Sandra


Fiúk:
U11: 1. Kosztyu Alex, 2. Hegedűs Norbert, 3. Klausz Norman
U13: 1. Lőrinczi Ákos, 2. Lengyel Péter, 3. Szunomár Huba
U15: 1. Riebel Bálint Ákos, 2. Lőrincz Nenád, 3. Éberling Tamás
U17: 1. Czakó Vince, 2. Sáli Máté, 3. Gulyás Attila
U19: 1. Szabolcsi Márk, 2. Makra Máté, 3. Orbán Dániel


Hálás köszönet a főbíró Farkas Jánosnak a zökkenőmentes lebonyolításért.
A részletes eredmények a Versenynaptárba, a Ranglisták aktualizálása hamarosan megtörténik, fényképek Junior Squash Elit oldalon.

Share this post