Ezüstérmes a magyar fallabda válogatott a svájci Csapat Európa-bajnokságon!

A csapat egy komoly mérkőzésen maradt alul Skócia együttese ellen, de ettől függetlenül a kitűzött célt teljesítették, 2025-ben ott lesznek Európa legjobb 8 csapata között a Divízió 1-ben! A magyar válogatott szövetségi kapitányának, Krajcsák Márknak a záró gondolatai a Csapat Európa-bajnokságon elért második helyezésről, és a jövő évi Divízió 1-es feljutásról:

“Mesterhármas:

Zsinórban harmadszor jutunk a döntőbe és vívjuk ki az első divízióba való feljutást a Csapat Európa bajnokságon, amire rendkívül büszke vagyok.

Két okból is. Elsősorban játékosként, mert a háromból két alkalommal én is része voltam a csapatnak, sőt a sors fintora mindkét esetben úgy alakult, hogy az én meccsemen múlt a feljutás. Közel 20 sikertelen kísérlet részese voltam, ami miatt az első áttörés mindig speciális és örök emlék marad, de a mostani is ugyanolyan boldoggá és büszkévé tesz. Jó érzés egy “beskatulyázott” magyar squash után azt átélni, hogy számítani kell velünk, kiemeltek vagyunk és már mi számítunk az esélyes csapatnak, akiket a többiek akarnak elkerülni.

Másodsorban edzőként is kiemelt sikernek élem meg, mert mind a három alkalommal az én vezetésemmel sikerült a feljutást kiharcolni. No nem mintha ez főleg az én érdemem lenne, a feljutás javarészt a játékosokon múlt. De a csapatot összetartani, a taktikákon gondolkozni és mindent úgy átadni, hogy az adott játékos motivált maradjon nem könnyű feladat, de nagyon szívesen csináltam az egész héten. Igazi kihívás volt és bár láttam hibákat mindenkinél (magamnál sajnos a legtöbbet) összességében semmi okom a csalódottságra.

Elégedett vagyok és csak mosolygok.”

Gratulálunk a magyar válogatott minden tagjának a kimagasló és rendkívüli teljesítményhez, szép volt fiúk!

Share this post