Edina és Márk ismételt

Vasárnap befejeződött a XXV. Egyéni Országos Bajnokság.  A versenyen 81 férfi és 13 női játékos vett részt. Az indulók száma az előző évhez képest 16 százalékkal emelkedett, ez talán a vigaszág bevezetésének is köszönhető. A férfiak egy héttel korábban selejtezőben vívták ki 24 kiemelt mellé való főtáblára kerülést. A hölgyeknél nem kellett selejtezőket játszani, ők sajnos nem neveztek annyian, hogy erre szükség lett volna.

A hölgyeknél a négy kiemelt jutott el az elődöntőbe, meglepetés nem született. Az elődöntőt Márton Zsófi szett veszteség nélkül hozta, Szombati Edinának öt szettben kellett kivívnia a döntőbe kerülést. A döntőt Zsófi kezdte jobban, de Edina megszerezte a három játszmagyőzelmet, ami a 6. Országos Bajnoki cím elnyeréséhez kellett.
A férfiak mezőnye már tartogatott meglepetést. A negyeddöntőkben már két 5/8 kiemelt nem tudott bekerülni, ezzel már kicsit borult a papírforma. A negyeddöntő legizgalmasabb mérkőzését Gubi Ramon és Farkas Balázs játszotta. Balázs 2:0, 10:8-nál mérkőzéslabdához jutott, de nem tudta befejezni a találkozót. Ramon kiegyenlített, de a döntő játszmát már nem tudta megnyerni, így Balázs jutott tovább. A tábla alsó felén nem született meglepetés, a kiemeltek meneteltek tovább. Az elődöntőben a megjósolható eredmények születtek, így idén is összejött a már megszokott Krajcsák Márk – Török András döntő. Előtte a férfiak bronzmérkőzését játszották le, ahol mindenki azt latolgatta, hogy a 16 éves Farkas Balázsnak sikerül-e folytatnia a meglepetéseket ezen a napon. És a meglepetés nem maradt el, Balázs 3:1 arányban megszerezte a győzelmet és ezzel a harmadik helyet is. A meglepetés inkább a ranglistán elfoglalt helyezéseknek köszönhető, Balázs képessége már mutatta, hogy ennek be kell következnie.
A döntőben szép, izgalmas és látványos labdameneteket láthatott a kilátogató közönség. Néhány pont elnyerése szinte annyi ideig tartott, mint másnak egy mérkőzés. Mindkét játékos kihozta magából a legjobbat, igazán látványos találkozó volt. A győzelmet Márk szerezte meg, úgy, hogy játszmát sem vesztett a verseny során. Márk ezzel 10. Országos Bajnoki címét szerezte meg, ez egyedülálló a hazai fallabdázás történetében.
A dobogósok:
Nők:
1. Szombati Edina (Go Ahead SE)
2. Márton Zsófi (Go Ahead SE)
3. Kiss- Máté Csenge (PSA-Griff SE)
4. Farkas Fatime (Go Ahead SE)
Férfiak:
1. Krajcsák Márk (PSA-Griff SE)
2. Török András Albert (Alba-Török SE)
3. Farkas Balázs (Alba-Török SE)
4. Szabóky Márton (PSA-Griff SE)

Share this post

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük