Túl az OB férfi selejtezőn

Szombaton a férfi selejtezőkkel megkezdődött a 2013. évi Egyéni Országos Bajnokság a Griff Squash Clubban. A selejtezőn 57 játékos lépett pályára, hogy eldöntsék ki lesz az a nyolc, aki a hétvégi főtáblás küzdelmeken is részt vehet. A versenynap sok szoros és küzdelmes mérkőzést hozott, meglepetések nemigen születtek. A főtáblára feljutottak névsora: Krasznai Gábor, Makra Roland, Gazda-Pusztai Sándor, Kispéter Viktor, Sebestyén Róbert, Lipták Csaba, Szűcs Ákos, Szederkényi Dániel. Örömteli, hogy az EB-re készülő fiatalok feljutottak a főtáblára.

Két kvalifikált játékos jelezte, hogy sajnos nem tud kiállni a főtáblás mérkőzésekre, ezért ma délelőtt kisorsoltunk két szerencsés vesztest. A Q3 helyére Czakó Attila, a Q6 helyére pedig Szűts Dániel nyert indulási jogot.
Most első alkalommal került vigaszág is megrendezésre. Ez a döntés jó fogadtatásra talált, bár kétségtelen, hogy az utolsó találkozók kicsit már a túlélésről is szóltak. Végső tartalékait is összeszedve Forrási Zsolt nyerte meg a vigaszágat. A vigaszág bevezetése jó hatással volt a versenyre, de elgondolkodtató, hogy jövőre szabad-e végigjátszani a vigaszágat.
Szombaton 9 órakor kezdődnek meg a főtáblás mérkőzések a női és a férfi mezőnyben is.

Share this post

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük