Női és férfi siker az EB-n

2014. április 23-án kezdődött meg Zágrábban a Divízió 3-as Európa Bajnokság. A versenyen női és férfi válogatottunk is részt vesz, Márton Zsófi, Szombati Edina, Csókási Eszter, Polgár Luca, valamint Török András, Farkas Balázs, Sebők Benedek, Szabó Gábor Norbert és Vas Máté összeállításban. A férfiak versenyén két csoportba sorolták a csapatokat, míg a lányok egy csoportban játszanak a győzelemért.

A versenyt férfi válogatottunk kezdte, mindjárt az első kiemelt lengyel válogatottal lépett pályára. András és Beni nyert, Balázs és Máté kikapott, de több nyert játszmával megszereztük a győzelmet. Ez ígéretes kezdés volt. A következő ellenfél a házigazdák 5. kiemeléssel bíró csapata volt. Itt már könnyebb dolga volt a csapatnak, András, Balázs és Beni sikerrel vette az akadályt, Gabesz nem tudott felülkerekedni ellenfelén, ezzel 3:1 arányban nyertük meg a mérkőzést.
A lányok az első napon a második kiemelt litván lányok ellen léptek pályára. Zsófi szoros mérkőzésen szenvedett vereséget, Edina és Eszter nyert, így 2:1 arányban hoztuk az első mérkőzést.
Csütörtök reggel ismét a fiúk léptek először pályára a luxemburgi válogatott ellen. A mérkőzést 4:0 arányban nyertük, egyedül Balázsnak volt szoros mérkőzése. Este az utolsó csoportmérkőzést a litvánok ellen játszotta a csapat, ahol András, Balázs, Beni és Gabesz összeállításban 4:0-ra győztünk, ezzel megszerezve a csoport első helyét.
A lányoknak ezen a napon is egy mérkőzés jutott a luxemburgi csapat ellen játszottak délután, és Zsófi, Edina és Luca 3:0 arányban győzött. A lányok másnap délben 2:1 arányban verték a svédek csapatát, Zsófi és Luca nyerni tudott, Eszter szoros csatában kapott ki. Még aznap a második mérkőzésüket szett veszteség nélkül nyerték meg az ukrán csapat ellen. A lányok utolsó mérkőzése szombaton délben a házigazda horvátokkal volt, ahol Zsófi, Edina és Eszter is nyerni tudott, ezzel megszerezték az első helyet.
A fiúk az elődöntőben a man szigeti válogatott ellen lépett pályára, és András, Balázs, Beni, és Gabesz simán hozták a mérkőzéseiket, így másnap az első helyért léphettek pályára. A döntőben ismét a lengyelekkel kerültek össze, akikkel a csoportmérkőzésen játszmaaránnyal tudtunk nyerni. Ezúttal magabiztosabb volt a csapat összesen négy játszmát engedtek az ellenfélnek és 4:0 arányban sikerült legyőzni az első kiemeltet.
Mind a női, mind pedig férfi válogatottunknak sikerült a dobogó legfelső fokára felállnia, ezzel kivívták a lehetőségét annak, hogy a következő évben már a divízió 2-es csoportban méressék meg magukat, melynek a helyszíne még ismeretlen.
Gratulálunk a csapatoknak a feljutáshoz!

Share this post

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük