Püski Lénárd nyílt levele

Kedves Welesz Balázs,
Ezt a levelet egy nyílt levélként írom.
Mint azt sokan tudják, bár ez sem mindenkinek világos, ősszel Amerikába, Buffalo-ba mentem ki fejleszteni angol tudásom és felkészülni a kinti egyetemi felvételire. A közel három hónapos túra kiváló lehetőség volt, hiszen a vizsgák jól sikerültek és squasholási lehetőségem is volt mellette. Sokan azt hiszik én egyetemre jártam ott, ez nem igaz csak felkészülni voltam kint.
Tegnap kaptam meg a hírt, hogy sikeresen felvettek a “St. Lawrence University” nevezetű egyetemre ösztöndíjjal, ami 2019-ig elkötelez. Az egyetem idén szeptemberben kezdődne, így kérném 2015. augusztustól a ranglistáról való levételemet. Miután az egyetemi szezon ütközik az itthoni squash szezonnal nem látnám értelmét tovább fennmaradni és évről évre egyre hátrébb kerülni.

Az egyetem támogatja mind az Országos Bajnokságon, Egyéni illetve Csapat Európa Bajnokságon és a Világbajnokságon való indulást, így ha tehetem szívesen képviselem későbbiekben Magyarország színeit. A szerződés megtiltja minden olyan versenyen való indulást, ahol a nyeremény pénzdíjjal jár.
Szeretném megköszönni a támogatásokat, amit kaptam, a sok junior Európa Bajnokság részvételét, az idei támogatást és mindent ami elősegítette squash fejlődésem, hiszen ez az egész lehetőség a squashnak köszönhető. Remélem egy teljesen új és sokkal jobb játékosként térhetek majd haza.
Minden fiatal squash játékosnak csak ajánlani tudom az amerikai egyetemeket. Úgy gondolom egy jó lehetőség, mind a squasholás illetve a tanulás szempontjából. Ha bármelyik fiatalt érdekli ez a lehetőség nyugodtan keressen fel, szívesen segítek.

Üdvözlettel: Püski Lénárd

Share this post