Elnökségi ülés – beszámoló

Az elnökség tegnap megtartott ülésén több fontos ügyben is döntést hozott, illetve határozatot fogadott el. Ezúttal a Felügyelő Bizottság tagja is képviselte a testületet, jelezvén, hogy a jövőben szorosabb együttműködésre törekszik az elnökséggel.
Elnökség felhívja az egyesületek figyelmét, hogy kezdjék meg a sportorvosi vizsgálatokra való bejelentkezést, mert idén is torlódás várható. A jelenlegi versenyengedélyek szeptember végéig jogosítanak a szövetségi versenyeken való indulásra.

Az elnökség több ponton is módosított a közzétett Versenynaptárán, a versenyszámok mennyisége is emelkedett. Új időpontra került az I. összevont verseny, az Utánpótlás Mikulás Kupa. Kettőre csökkent a TOP 16-os versenyek száma, és bekerült három VÁV Union verseny is. Elnökség szabályozta, hogy pénzdíjas versenyek esetén megengedett a tetszőleges nevezési díj, de a szokásostól eltérés esetén rendezési díjat kell fizetni a szövetség felé. Ezeket a módosításokat a hamarosan közzétett szabályzatokban lehet majd megtalálni. A testület ismét napirendre vette az Országos Bajnokság rendezésének kérdését, ezúttal 4 igen és 1 nem szavazattal ismét a pályázat kiírása mellett döntött. Elnökség elfogadta a Buday Sportiskola és Labda Klub Egyesület kilépését, valamint a most megalakult Mozdulj Félegyháza Sport Egyesület felvételi kérelmét is. A Buday Sportiskola csapatainak az egyesület kilépése miatt megszűnt a csapatbajnoki indulási joga, melyek az érvényes szabályok miatt nem vihetőek tovább. Ez azt is jelenti, hogy a csapatok indulási joga az osztályokba egy hellyel feljebb tolódik. Ez az eset arra is felhívta a figyelmet, hogy ezt a helyzetet is szabályozni kell a jövőben. A kilépett egyesület játékosainak a versenyengedélye a kiváltás napjától számított egy évig még érvényesek, a játékosok szabadon igazolhatóak más egyesületbe. A versenyekre beérkezett jelentkezések alapján a napokban a versenyek helyszíneinek kiosztása megtörténik. Az érintetteket írásban értesítjük, és a helyszíneket vezetjük fel a versenynaptárba.
A szezon négy összevont versenyét ezúttal is pályáztatással kívánja az elnökség odaítélni ennek a kiírását ITT tehet letölteni.

Share this post