Csapatbajnokság első forduló

Kissé megkésve érkeztek be a múlt heti csapatbajnoki fordulóinak jegyzőkönyvei, ezért egy kicsit megkésve tudunk beszámolni a versenyről. A jegyzőkönyvek feldolgozásra kerültek, és hamarosan már a részletek is elérhetőek lesznek a Versenynaptárban. Idén az figyelhető meg, hogy a korábbiakhoz képest sok az olyan találkozó, ahol a játszmagyőzelmek, vagy a megszerzett pontok döntöttek a győzelem sorsáról. Ez szoros és izgalmas versenyt ígér.

A visszaszerveződött I. osztályban viszonylag sima mérkőzések zajlottak, két olyan találkozó volt, ahol a játszmagyőzelmek száma döntötte el a győzelmet.  A tavalyi bajnok szegedi csapat mérkőzést sem vesztve áll az élen, szorosan nyomában a PSA I-es csapata. Két olyan csapatot találunk, akik még nem szereztek pontot, a következő fordulókban tudnak majd javítani.

A II. osztály sem szűkölködött izgalmakban, két találkozón is a pontok döntöttek a győzelemről. Itt egy 9 pontos csapat van, de ők is vesztettek játszmát. A csoport kicsit kettészakadt, de csak egy olyan csapat van, amelyik nem szerzett pontot.

A III. osztály első fordulója hozta a legszorosabb találkozókat. Mindjárt kezdésnek a Top  Challenge két csapata került egymással szembe. Az összecsapást azonos
győzelmek, azonos szettek és azonos pontok megszerzése mellett a két egyes pályás mérkőzése döntötte el a II-es csapat javára. Ez a forduló 7 döntetlennel végződő találkozót hozott, ebből kettőnél a pontkülönbség döntötte el a győzelmet. Az első forduló után a Top Challenge két csapata áll az élen.

A IV/A csoportban már jobban szétszakadt a mezőny. Ez a legnépesebb csoport, ahol három csapat jelenleg még nulla ponttal áll a versenyben. Szintén három csoport van, akik viszont a maximális pontokat gyűjtötték be, köztük a CSC Junior csapata is. A csoport legeredményesebb csapata a Go Ahead III-as csapata, aki még mérkőzést sem vesztett.

A IV/B csoportban három olyan csapat is van, aki szett veszteség nélkül hozta a fordulót, ők holtversenyben állnak az élen. A második fordulóban egymás ellen is játszanak ezért az izgalmas fordulónak ígérkezik. A csoportban mindenki szerzett pontot, nincs nullás csapat. A legizgalmasabb csatát a Khán II-es csapata játszotta a Batta II-es csapatával, egy ponttal a battai játékosok nyertek.

Share this post