Utánpótlás Mikulás Kupa a CSC-ben

2015. december 13-a 12 óra 00 perc, Budapest, Marczibányi tér, City Squash Klub.
Hatvan gyermek, kicsik és nagyok,  kórust alkotva, egyszerre :  “Hulla a pelyhes fehér hó, Jöjj el kedves télapó”
És láss csodát, megjelent a Mikulás. Igaz nem az igazi Joulopukki Finnországból, és el is késett egy picit, de eljött és a mienk volt.
Megható volt nézni a videón, hogy bizony voltak olyan kislányok, kisgyerekek akik még meg is simogatták a ruháját, és a telezsákját.
Természetesen egy kis apróság mindenkinek jutott, még nekem is, pedig kézzel lábbal tiltakoztam : Ne ! Csak Csokit Ne! Nem bírom az édességet. Illetve nem bírjuk, ugye főtitkár Úr!
Köszönjük Bőhm Gabikának és Karlingerpukki Úrnak ezt a kellemes meglepetést!

Most pár szóban a versenyről.
A lányok három korcsoportban képviselték magukat. Sajnos az U19 ismét nem jött össze,de a többiben remek szoros mérkőzéseknek lehettünk szemtanúi.
Az U13-ban a legutóbbi junior verseny győztesét, Lukács Borát, most 3/2 arányban legyőzte Rózsa Emma, így megérdemelten, most őt illette meg az aranyérem és a dicsőség. A harmadik helyet Keal Anni szerezte meg, magabiztosan 3/0-ra győzte le a bronzmeccsen Papp Boglárkát.
A 15-ben szoros mérkőzéseket és nagy csatákat hozott a nyolcas tábla. Sok hasonló tudású, ügyes lány vívott ki-ki meccseket egymással.
Azt gondolom hosszú távon, ha a hölgyek is így gondolják és megmaradnak eme szép sportág mellett, egy pár év múlva, fel fog erősödni a női mezőny is, amire nagyon nagy szükség lenne. /Lásd mostani U19 ami ugye nincs/ A végső győzelmet ezúttal Chukwu Hannah szerezte meg, Szabó Mercédesz előtt. A harmadik helyért Filyo Borbála és Harmath Eszter játszott, Borbálának sikerült jobban a kisdöntő, övé a harmadik hely.
U17 Lány. Itt is hasonló volt a helyzet, mint a 15-ben. Egymást húzva egyre jobbak lesznek a lányok, és ez így is van rendjén. Laskai Vanda lett az első, Nagy Sárával vívta a döntőt. Mindketten magabiztosan két 3/0-val mentek a döntőig /itt jegyezném meg, dolgos 3/0-ák voltak, köszönhetően Blankának és Eszternek/ de a döntőben, ha jól informáltak 2/0-ról fordított Vanda és behúzta az első helyet. A bronz meccsen két BSA játékos játszott és Blanka 3/0-ra nyert Takács Eszter ellen.
Fiuk. Kezdjük a nagyoktól visszafelé haladva, mert itt voltak a legkevesebben sajnos.
Ha értesüléseim helyesek, nagyon sokan betegek, sérültek sajnos, így hárman játszottak körmérkőzéseket egymással. Szeretném megköszönni Balázsnak, fiamnak, hogy “önként és dalolva “ vállalta az indulást, mert pénteken és szombaton még Pozsonyban játszott, de azért eljött erre a versenyre is. Lehet, hogy még hisz a Mikulásban?
Lantos Olivér lett a harmadik. Ő épp most lépett fel a 19-be. Konfár Tamás lett a második és Balázs nyerte a versenyt.
U17-ben Rostás Krisztián –Nagy Iván bronz mérkőzésre, és Kamocsai Bendeguz –Gerdán Barna  döntőre került sor. Mindkettő 3/0-lal végződött. Beni első, Barna második, és Iván lett a harmadik ebben a korosztályban.
U15 fiú
Nagy Simon magabiztosan szett veszteség nélkül nyerte a korcsoportot, egyedül a döntőben Takács Benedek ellen kellett jobban odafigyelnie, de őt is 3/0 arányban győzte le. A harmadik helyet ezúttal Krasznai Péter szerezte meg, legyőzve csapattársát, Hurme Zakariást. Nagyon örültem neki hogy U15-ben és U13-ban is 16-os táblát kellet rendezni, a sok indulónak hála.
Ezzel rá is térünk a 13-ra
Mannheim Martin ismét nem talált legyőzőre, Ő  játszmaveszteség nélkül hozta le a tornát. Gratulálunk! Jeszenszky Zolié lett a második hely. Ő is hibátlan volt a döntőig,  Füzes Dániel lett a harmadik  csapattársa, a most debütáló Nagy Bálint Kristóf előtt.
Mielőtt rátérnénk a legkisebbekre, szeretném megköszönni Komlodi Regőnek és “csapatának “, hogy egy percig sem hagytak unatkozni ezen a versenyen, nekik köszönhetően csak úgy elreppent ez a nap!     
-Janibá mikor jövök már?
-Janibá hányas pályán játszok? És miért ott, nem lehetne a másikon?
-Janibá ki lesz az ellenfelem? És biztos? Vele már játszottam! Ja nem!
-Janibá megnézi a meccsem –aztán segít bíráskodni?
Én természetesen, amíg bírtam mogyorós csokival, addig mindig egy-egy pici kis kockával háláltam meg a belém vetett bizalmukat, később már csak a szép szó maradt.
Egyébként nagyon színvonalas játékot, gyönyörű technikával ötvözve, hozott a döntő, amit az én Regő barátom nyert  3/1 arányban Pikler Csanád ellen. A harmadik helyet Czakó Ákos szerezte meg. Ő lett a bronzérmes.
Mit is írhatnék még!
Jól éreztem magam! Remélem a gyerekek és a szülők is.

Farkas János Beszámolója

Share this post