Összevont verseny Dunaújvárosban

Az elmúlt hétvégén, mérsékelt érdeklődés mellett került megrendezésre a szezon IV. Összevont versenye Dunaújvárosban. A mérkőzések végig gördülékenyen, sportszerű légkörben zajlottak.

Szombattal kezdem, amikor is a B és D kategóriás játékosok mérték össze tudásukat. A B-s versennyel indult a nap, ebben a kategóriában borult a papírforma, mert a 3/4. helyen kiemelt Lőrinczi Balázs nyert a döntőben Tóth Miklós 2. kiemelt ellen. A 3. helyért Ulics Máté 5/8 és Pocsai Ákos 9/16 játszottak, ezen a meccsen Máté bizonyult jobbnak.
D kategóriában a 2. helyen kiemelt Varga Gábor nyert 3:0-ra az 1helyen kiemelt Mannheim Martin ellen.  3. helyért Lehoczky Attila és Fábián László játszottak, 3:1 arányban Attila nyerte a mérkőzést.
Vasárnap tripláztak Tatabánya büszkeségei, hiszen mindhárom kategóriában megszerezték az első helyezést. C kategóriával indítottunk, egész napi meggyőző teljesítményének köszönhetően döntőt játszott Kamocsai Bendegúz illetve Mikó Márton, Bendegúz 3:0-ra nyert. Ezzel a győzelmével Bendegúz valószínűleg elhagyja ezt a kategóriát, mivel játéka  magasabb osztályban történő szereplésre érett. A 3. helyért Kohlrusz Balázs 3:1-re nyert Cseke Ádám ellen. Balázs a nap folyamán begyűjtött egy kisebb sérülést is, de ez nem akadályozta a további játékban.
Az A kategóriában viszonylag kevés játékos nevezett, beigazolódott a papírforma. Hoffmann Péter Vas Mátét verte 3:0-ra a 3. helyért, a döntőben pedig Farkas Balázs könnyedén nyert 3:0-ra Sebők Benedek ellen. Balázs ezzel sorozatban a 3. ranglista versenyét nyerte meg.
Végül, de nem utolsó sorban a hölgyek versenyéről: 5-en indultak mindössze, a 3. helyért a Csókási testvérek közül Gabi bizonyult jobbnak Eszti ellen. A döntőben magabiztos játékkal Farkas Fatime 3:0-ra nyert Szombati Edina ellen.
Köszönöm a rendezőnek, Lehoczky Attilának a színvonalas szervezést és a finom Sunset pizzát!!! Köszönet a Pesti Sportnak, amely valamennyi kategória dobogósai számára külön ajándékot biztosított. Ezen a versenyen beigazolódott, hogy jó az orvos a háznál, mert vasárnap két sérülésnél is segítséget nyújtott!

Tóth Béla és Lehoczk Attila beszámolója

Share this post