Nulladik nap az U 15/17 EB-n

A terv a következő volt: felszállás Ferihegyen 18:00 stop.
Landolás Brüsszelben 19:30 stop.
Érkezés a szállodába 21:00 stop.
És mindenki boldog stop.

Ezzel szemben a dolog első fele stimmelt, azon apró dologtól eltekintve, hogy a gépünk Charloi-ban landolt. A következő probléma az volt, hogy Hasselt-ben, az EB színhelyére, az előzetes hírekkel ellentétben nincs közvetlen járat, hanem Brüsszel-be kell utazni.
Ez mint kiderült gyorsforgalmi busszal röpke órácska és nem mellesleg 30€. Brüsszelből újabb 50 km ezúttal vasúton. (8€)
Hogy minden rosszban legyen valami jó, 10 percünk volt megváltani a vasúti menetjegyet és így szinte folyamatos csatlakozásunk volt.
Másnap derült ki, hogy az a 22:10 perkor induló vonat volt az utolsó aznap.
A verzió: rendkívül kedvezményes áron 12 fővel, 2 kisbusszal taxizunk úgy 50 km-t (kb. 4-500€)
B verzió: alvás a vasútállomáson.
Ezeket megúsztuk.
Pontban éjfélre már meg is érkeztünk a szállodába, gyalog, – mindenkinek nagy poggyász a hátán, kis táska a kezében, de kiderült, a vasút állomástól a szálloda csak 10-15 perc távolságra van.
Remek!
Jómagam rendkívül fitten még szívesen gyalogoltam volna egy keveset, (Gerecse 50) de a sok puhány fiatalember inkább úgy döntött, hogy csekkoljunk be a szállodába.
Így fogadtam meg, ha egyszer valaha komolyabb nemzetközi versenyt szervezek, szervezünk, a transzfer mindenféleképpen a reptérről kell induljon.
Egyébként Belgium nagyon szép, tiszta, a szálloda kellemes, az emberek udvariasak, de ez egy ilyen éjszakázás után úgy ahogy van senkit sem érdekel.
Folyt.köv.
Farkas János beszámolója

Share this post