Utánpótlás Mikulás Kupa Szegeden

Szegeden került megrendezésre az idei év utolsó junior versenye a Mikulás Kupa.
Most először egy helyen és egy időben játszottak a kezdő és a haladó junior játékosok.
A kezdő játékosok három kategóriában, míg a haladók hat kategóriában mérték össze tudásukat.
Az kezdőknél körmérkőzéses lebonyolításos rendszerben, mindenki játszott mindenkivel, két-két szettet.
Itt eredmény hirdetésre nem került sor, de mindenki kapott egy emlék plakettet, megköszönve a részvételét a versenyen.
Reméljük, hamarosan viszont látjuk őket akár itt, akár esetleg a haladók között.
A versenyengedéllyel rendelkezők között, színvonalas komoly mérkőzéseket láthattunk.
A fiatalabb lányoknál Rózsa Emma magabiztosan nyerte meg a versenyt, mögötte Bozsó Molli és Lukács Bora végzett.
A nagyobbaknál Chukwu Hannah nyerte a döntőt, Laskai Vanda ellen, míg a bronz meccset Harmath Eszter Szabó Mercédesz ellen.
A fiuknál az U13-ban mind a négy elődöntős  fiatalember komoly játékerőt képvisel. Most Komlódi Regő nem talált legyőzőre. A döntőben Pikler Csanádot verte 3/1-re míg a Bronz meccset Sáli Barnabás nyerte ugyanilyen arányban, Fodor Olivér ellenében.
A 15-ben Jeszenszky Zoli diadalmaskodott ismét, Szabó Kendét és Sárkány Lacit utasítva maga mögé. A negyedeik pedig Nagy Levente lett, aki szoros 3/2-vel maradt csak alul a helyosztó mérkőzésen.
Az U17-ben Dévald Tamás-Rózsa Barnabás párharc volt az aranyért, Tomi nyert végül. A dobogó harmadik fokára Takács Benedek állhatott fel, aki magabiztosan nyert Simon Dani ellen.
A 19-eseknél papírforma eredmény született.
Kamocsai Beni szett veszteség nélkül első lett, a visszatérő Tóth Ádám lett a második, míg Sipos Dávid a harmadik helyen végzett.
A szervezők munkáját is szeretném megköszönni, első sorban, Anikónak és Lacinak. Valamint Pápai Mikinek, akinek jóvoltából a mikulás is tiszteletét tette a versenyen a kicsik és nagyobbak nem kis örömére /én is szereztem egy csomagocskát/.
Nagy örömünkre szolgált két szegedi helyi felnőtt játékos bemutató mérkőzése is.
A gyengébbik nemet Hajnal Helga 6 szoros magyar bajnoknő képviselte, míg a fiukat Sebők Benedek kétszeres csapat bajnok és Egyetemi VB kilencedik helyezett játékos. Remek példát mutatva játékukkal a fiatalok számára, hogy szorgalmas áldozatos munkával, milyen komoly szintre lehet elérni ebben a nagyszerű sportágban.
A  verseny végeztével pizzázásra is sor  került, ami legalább olyan boldogságot okozott a fiataloknak, mint télapó. Abból sajnos nekem már nem jutott, így többed magammal kénytelen voltam beülni egy finom “szegedi halászlére “. Köszönjük.

Farkas János beszámolója

Share this post