Beszámoló a Csapatbajnokságról

A férfiak IV. osztályát leszámítva befejeződött a 2019-2020-as szezon Országos Csapatbajnoksága.
A hölgyeknél szoros végjátékkal, az egymás ellen elért eredmény döntött az első hely sorsáról, melyet a Top Challenge SE I-es csapata szerzett meg. A második helyen a Budaörsi Labda Egylet csapata, a harmadik helyen a Budai Squash Akadémia csapata végzett.
A férfiak legmagasabb osztályát az Eger Squash SE-Boros Team csapata nyerte meg, magabiztos különbséggel. A második helyen a debreceni Gekko SE I-es csapata, a harmadik helyen a Vidux-Tisza Squash SE csapata végzett.


A kieső csapat a Top Challenge SE I-es csapata lett. A Budai Squash Akadémia és az Etalon SE csapata rájátszással védheti meg a bennmaradását a csoportban.
A férfi II. osztályban a Szeged Squash SE I-es csapata állhatott fel a dobogó tetejére, ezzel a győzelemmel a következő szezonban már az I. osztályban játszhat. A második helyet az Öntöde-Pro Squash Akadémia csapata szerezte meg, a harmadik a Budaörsi Labda Egylet II-es csapata lett. Ők ketten osztályozón vívhatják ki, hogy a felsőbb osztályba léphessenek.
(párosítás: Öntöde-PSA SE– BSA és BLE II. – Etalon SE)
A kieső csapat a F.I.T.S.C, ők a következő szezontól a harmadik osztályban játszanak, míg a Go Ahead SC SE I-es és II-es csapata osztályozón védheti meg a bennmaradását a II. osztályban.
A III. osztály versenyét a Golden Ball SE csapata nyerte, ezzel a következő szezont már a II. osztályban kezdhetik. A Sport Elit SE II-es csapata ezüst, a SzoSza SE csapata a bronzérmet szerezte meg. Ők osztályozón próbálhatják megszerezni a II. osztályos tagságot.
(párosítás: Sport Elit SE II. – Go Ahead I., és SzoSza SE – Go Ahead II.)
A csoport végén a Budaörsi Labda Egylet III-as csapata végzett, ezzel egy osztállyal lejjebb folytathatják a Go Ahead SC SE III.-as csapatával együtt, hiszen ebben az osztályban két kieső van.
A 7. helyen végzett MAFC evopro SE I-es és a 8. helyen végző Szeged Squash SE II-es csapata majd osztályozó mérkőzésen védheti meg a csoportban maradását.

A IV osztályban még hátra van egy rájátszás, ahol a csoportok első két helyezettje játssza ki a végső sorrendet. Az A csoportban az Öntöde SE végzett az első, míg a Pro Squash Akadémia SE csapata a második lett. A B csoport győztese a Budaörsi Ladba Egylet V. csapta, a második a MAFC evopro SE II-es csapata. A rájátszás után az első két csapat feljut a III. osztályba, a másik két csapat osztályozón vesz részt a feljutásért.
A rájátszás párosítása: Öntöde SE – MAFC evopro SEII és BLE V. – PSA SE

A rájátszás időpontja 2020. március 28., a helyszín még kijelölés alatt van.

Az osztályozó mérkőzéseket a csapatok egymás között szervezik meg. A találkozók legutolsó időpontja 2020. június 13. szombat. 10:00 órai kezdéssel. A csapatok a jövő héten részletes tájékoztatás kapnak írásban.

Share this post