Izgalmas mérkőzések a hétvégi Összevont ranglista versenyen

Szombaton és vasárnap az A, B, C és D kategóriás versenyzők a százhalombattai Omega Sportcentrumban versenyeztek, ahol szoros és fordulatos mérkőzések zajlottak. A főszervező, Udvardi Leonóra beszámolója az eseményről:

Véget ért Százhalombattán az első igazi forró nyári hétvégén a 7. Összevont verseny. Végre egy helyszínen tudtuk megrendezni az összes férfi kategóriában a versenyt. Sajnos a lányoknál nem volt érdeklődés, így a női forduló elmaradt.

8-as A és 16-os C főtáblával kezdtük meg szombaton a napot. Minden versenyző megjelent, így teljes volt a mezőny.

C kategóriában több olyan versenyző is indult, akik már régen nem versenyeztek, így kissé vissza csúsztak a ranglistán. Ennek köszönhetően már első körben erős meccsek alakultak ki. A végső győzelmet Mannheim Martin szerezte meg, de sajnálatos módon játék nélkül, mert ellenfele Németh Dávid feladta a mérkőzést. A harmadik helyért Király Zsolt játszott Tolmácsi Zoltán ellen, ahol előbbi nyert. Így elmondhatjuk, hogy ez első négy hely közül háromban hazai pályán versenyző játékos végzett.

A kategóriában induló Kiss Máté Csenge gyönyörű játékkal a Bíró Balázs elleni vereséggel a hatodik helyen végzett. A versenyt másfél órás gigászi küzdelem után Simon Dani nyerte Boros Dávid ellen. Harmadik, a már szenior korú Szabóky Marci lett, aki Juhász Áront győzte le a bronz meccsen.

Második napon is volt hölgy induló Hende Katalin személyében, aki D kategóriában indult és végül a 7. helyen végzett. A végső győzelmet a szegedi színekben induló és papírforma szerint első kiemelt Csúri Richárd nyert Sáli Barna ellen. Harmadik Dr. Martinek Péter lett.

B kategóriában nagyon-nagy meccseket izgulhattunk végig. Már az első körben Lóczy Attila és Muth Lóránt jól megizzasztották egymást, de Országh Peti és Kasza Peti és Sáli Barnabás és Szécsi Dávid is, de a döntőben Rózsa Barnabás és Tóth Miki is hasonlóképpen szoros és rendkívül izgalmas meccset játszottak egymással.

A végső sorrend:

  1. Tóth Miklós
  2. Rózsa Barnabás
  3. Pásztor Gergely.

Gratulálunk a helyezetteknek és minden indulónak további sikeres felkészülést kívánunk a követlező versenyre.

Share this post